2021. november 15., hétfő

HUMANITÁRIUS VÁLSÁGOT IDÉZHET ELŐ EURÓPA UTOLSÓ DIKTÁTORA - FESZÜLT PILLANATBAN SÚJTHAT LE BRÜSSZEL SZIGORA

PORTFOLIO
Szerző: Portfolio
2021.11.15.


Továbbra is válságos a helyzet az Európai Unió Fehéroroszországgal közös határán, miután a fehérorosz hatóságok által odaszállított migránsok még mindig a határ mellett táboroznak fagypont alatti hidegben. Időközben a térség országai attól tartanak, hogy katonai jellegű incidensek lehetősége sem zárható ki a krízis miatt. Aljakszandr Lukasenka, fehérorosz elnök a napokban azonban csak fokozta a feszültséget azzal, hogy belengette az Európába irányuló gáztranzit leállításának lehetőségét. A legfrissebb beszámolók szerint Lukasenka most visszatáncol, mivel utalt rá, hogy visszatoloncolná a migránsokat szülőföldjükre, ez azonban vélhetően nem fogja megakadályozni az EU-t abban, hogy újabb szankciókat fogadjon el Fehéroroszországgal szemben.


Humanitárius válság van kialakulóban

A lengyel-fehérorosz határon továbbra is válságos a helyzet, a migránsok jelentős része még mindig is sátrakban tartózkodik a határ mellett, fagypont alatti hidegben.

Egy fiatal szíriai migránst a napokban holtan találtak Lengyelország és Fehéroroszország határán a lengyel rendőrség közlése szerint. A tájékoztatás alapján a férfi holttestet pénteken fedezték föl az erdőben, Wólka Terechowska település közelében. A halál oka egyelőre ismeretlen.

EZZEL 11 - MÁS ADATOK SZERINT KILENC - FŐRE EMELKEDETT AZ EURÓPAI UNIÓ ÉS FEHÉROROSZORSZÁG HATÁRÁN KIALAKULT MIGRÁNSVÁLSÁG HALÁLOS ÁLDOZATAINAK A SZÁMA...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.