2021. november 29., hétfő

KISPALÁDON, AZ UKRÁN HATÁRTÓL NÉHÁNY KILOMÉTERRE FELFÜGGESZTETT BÖRTÖNBÜNTETÉSSEL MEGÚSZTA A POLGÁRMESTER, HOGY SOK SZÁZ KETTŐS ÁLLAMPOLGÁRT JELENTETT BE EGY-EGY LAKÁSBA

FACEBOOK
Szerző: HADHÁZY ÁKOS
2021.11.29.


Kispaládon, az ukrán határtól néhány kilométerre felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta a polgármester, hogy sok száz kettős állampolgárt jelentett be egy-egy lakásba (amikor ott jártam, a helyiek elmondták, hogy a ravatalazóba is, többek között). A vádiratban fel sem merült, hogy a fideszes országgyűlési képviselőknek közük lenne a dologhoz.
Két következménye lett az ügynek:
- A voksturisták közreműködésével 2019-ben már a volt polgármester szintén fideszes fiát választották meg.
-A Fidesz néhány hete törvényessé tette a csalást, immár mindenki oda jelentkezik be, ahová akar. A kettős állampolgároknak ehhez ki sem kell mozdulniuk otthonról, levélben megkapják a lakcímkártyát és a konzulátuson kényelmesen leszavazhanak BÁRMELYIK választókerületben. Innentől kezdve NINCS OLYAN, HOGY BILLEGŐ KÖRZET - ahol a Fidesz szoros eredményt mér, oda teljesen legálisan be szavazókat irányítani.
Ha az ellenzék ezt elintézné az alkotmánybírósági beadvánnyal és némi panaszkodással az Egyenes beszédben, akkor nagyon rosszul tenné. Ehelyett a minimum program, hogy haladéktalanul el kell kezdeni szigorúan és minden településre kiterjedően monitorozni a bejelentett lakosok számát, illetve minden nemzetközi fórumon jelezni kell az ügyet (én 2019-ben egy német forgatócsoporttal jártam a faluban). Ha pedig mindent meg akarnánk tenni azért, hogy "csak" az évi 150 milliárdból működtetett propaganda és az eddigi csalási módszerek maradjanak a Fidesznél, akkor a nyomásgyakorlás egységes és határozott formáival kellene élni.
Az ítéletről a Magyar Hang számolt be júliusban, friss cikkében pedig a mostani tapasztalatairól ír:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.