2021. november 29., hétfő

KÖVÉR NÁCI IDEOLÓGIA ALAPJÁN TARTJA NEMZETBIZTONSÁGI VESZÉLYNEK AZ ELLENZÉKET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.11.28.


Kövér László titkosszolgálati vezetőknek elmondott beszéde egy diktatúra elméleti alapvetése, amelyben a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélynek a politikai ellenzéket tekintik. Demokratikus országokban egy ilyen beszéd után egy politikusnak, különösen a parlament (!) elnökének, azonnal le kell mondania. Kövér azokat tartja a nemzetbiztonságra veszélyes elemeknek, akik az általa elnökölt parlamentben ülnek, mint alkotmányos jogokkal rendelkező választott képviselők. Kövér a nemzettel az uralkodó pártot, a nemzetbiztonsággal ennek a pártnak az uralmát azonosítja.

Jogállamokban a nemzetbiztonsági tevékenység nem szolgálhat politikai célokat és egyetlen politikai pártot, nem dolgozhat a nemzet egészének részeként működő ellenzéki pártok ellen. Kövér a nemzetbiztonsági szolgálatokat ilyen feladattal bízta meg, tevékenységüket egy párt uralmának szolgálatával és megvédésével azonosította. Ezzel a titkosszolgálatokat arra utasította, hogy eredeti feladatukkal ellentétes munkát végezzenek, alkotmányos esküjüket megszegjék.

A nemzetbiztonságra a legnagyobb veszélyt az olyan hatalom jelenti, amely az ellenzékét a nemzet és a haza ellenségének, idegen érdekek képviselőinek tekinti, és a demokratikus hatalomváltás lehetőségét ennek alapján felszámolja. Az alkotmányos rend megdöntését a nemzetbiztonsági szervezeteknek meg kell akadályozniuk, a hatalom kizárólagos birtoklására irányuló törekvéseket fel kell deríteniük, és ez ellen kell harcolniuk. A jelenlegi titkosszolgálat azonban azok szolgálatában áll, akik az alkotmányos rendet megdöntötték, és diktatúrát hoztak létre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.