2021. november 25., csütörtök

LANTOS GABRIELLA: MAGYARORSZÁGON POLITIKAILAG KEZELT JÁRVÁNY VAN

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.11.25.


„A kormánynak csak a választások megnyerésére irányuló stratégiája van, járványügyi stratégiája nincsen” – nyilatkozta a Hírklikknek Lantos Gabriella. Az Új Világ Néppárt egészségpolitikusa úgy vélte, az 5 milliárdért vett, és most kidobott PCR-tesztek használatával és sokkal összehangoltabb intézkedéssorozattal, le lehetett volna laposítani a 4. hullámot. Ám a kormány azt a tévképzetet ápolgatja, hogy az oltás az egyedüli védekezési eszköz. Azt is közölte, hogy Magyarországon szerinte titkos járványkezelés folyik, de ennek a titkosításnak az árát eddig is, és ezután is mi fogjuk sok, sok plusz halottal megfizetni. A kutatók és a statisztikusok azt mondják: az eddig már elvesztett 30 ezer ember mellett, ennek a hullámnak is lesz még 15 ezer áldozata.

Mi a véleménye arról, hogy a legújabb, a Jelenben megjelent hír szerint mintegy 5 milliárdért vett PCR-teszteket most 200 millió forintért semmisítenek meg? Ezt az Országos Kórház Főigazgatóság rendelte meg, a munkát pedig a SEPTOX Kórházi és Egészségügyi Hulladékokat Gyűjtő, Szállító és Ártalmatlanító Kft. végzi.

Ez elképesztő. Erre nem lehet mit mondani. Ez annyira cinikus, hogy az ember tényleg nem talál rá szavakat. Sokkal összehangoltabb intézkedéssorozattal ugyanis meg lehetett volna állítani a negyedik hullámot, ha a kormány nem azt a tévképzetet ápolgatja, hogy az oltás az egyedüli eszköz. Ha nem lett volna ennyire elbizakodott, akkor például a PCR-tesztek használatával le tudta volna laposítani a hullámot. Az, hogy elherdálják ezt a pénzt, világosan mutatja: a kormánynak csak a választások megnyerésére irányuló stratégiája van, járványügyi stratégiája nincs.Teljesen mindegy, hogy milyen a járványhelyzet, csak ne érezzék azt az emberek, hogy zaklatva vannak, a kormány pedig „jó fejnek” tűnjön, olyannak, amelyiket érdemes újraválasztani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.