2021. november 15., hétfő

MÉG MEDDIG „BOLONDOZHAT” KÖVÉR LÁSZLÓ?

MAGYAR ÜGYVÉD BLOG
Szerző: Magyar Ügyvéd
2021.11.15.


A házelnök szerint Márki-Zay Péter egy futó nélküli bolond. Kövér László ugyanakkor csaknem tízmilliós pénzbüntetéssel sújtotta a Jobbik elnökét, mert leficsúrozta a fideszes képviselőket. A parlament elnöke a mostani kijelentésével minden határt átlépett, és ha következetes akarna lenni, saját magára is súlyos bírságot kellene kivetnie.

A kereszténydemokrata politizálás jövőjébe Márki-Zay Péter nem tartozik bele – mondta Kövér László a Polgári Mulatóban rendezett beszélgetésen a Hír TV tudósítása szerint múlt szombaton arra a kérdésre, mit gondol az ellenzéki előválasztás győzteséről, aki magát kereszténynek vallja. A házelnök úgy fogalmazott: „az egy dolog, hogy mit mond magáról, de hogy a világ fontos dolgairól mit mond, az mégiscsak fontosabb”. Majd arra a kérdésre, hogy hisz-e Márki-Zaynak, úgy felelte: „nekem az a véleményem róla, (…), hogy nem futó-, futó nélküli bolond”.

Kövér úgy véli: történt már tragédia néhányszor, amikor „effektív elmebajosok” kerültek az országban vezető pozícióiba. A demokrácia ráadásul szerinte „egyébként is veszélyes üzem”. Arra a kérdésre, fenyegeti-e most a demokráciát efféle veszély, azt mondta: „persze, hogy fenyeget, hogyne fenyegetne”.

Tisztelt Házelnök Úr! Mindehhez képest milyen erkölcsi alapon büntette meg 9,6 millió forintra Jakab Pétert, amiért a Jobbik elnöke leficsúrozta a kormánypárti képviselőket? Hol jön a ficsúrozás a futó nélküli bolondnak minősítéshez képest?

Amúgy tavaly novemberben Jakab a borsodi időközi választás után egy zsák krumplit akart Orbán Viktor miniszterelnök asztalára tenni. Ezért az akciójáért 4,4 millió forintos bírságot kapott. A párbeszédes Tordai Bence 8,2 milliós büntetése mögött meg az áll, hogy a képviselő az Országgyűlés 2021. március 1-jei ülésnapján az azonnali kérdések órájában Varga Mihály pénzügyminiszterhez ment oda egy kérdéssel az ülésteremben, amivel a házelnök szerint akadályozta a politikust a munkája végzésében.

A fizetéscsökkentés fegyelmező eszközéhez egyébként több mint százötven esetben nyúlt Kövér László, és csaknem százmillió forintnyi pénzbírságot szabott ki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.