2021. november 15., hétfő

MÉSZÁROSÉK TIZENÖT ÉVRE KIBÉRELTÉK, MAJD KÖZPÉNZBŐL MEGÉPÍTHETIK A SUPERIOR HOTELT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: HUSZKA IMRE
2021.11.15.


A napokban felkerült az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer oldalára a döntésről szóló dokumentum, így már tudható, ki fogja megépíteni Kaposváron a régóta beharangozott 120 szobás, négycsillagos szállodát: a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV. A cég nettó 12,9 milliárd forintért végezheti el a munkát. A dolog pikantériája, hogy az már korábban kiderült, ki fogja üzemeltetni a szállodát: a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest hotellánc. A beruházást az állam állja.


Az Átlátszó is beszámolt október elején arról, hogy a Kaposvárra, a fürdő mellé tervezett 120 szobás, négycsillagos, wellness szállodát – habár még sem a finanszírozásról, sem a kivitelezésről nem volt döntés – már 15 évre kibérelhette a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest hotellánc nettó 21 780 000 000 forintért.

Időközben a projekt kicsit átalakult: a szállodaépítéshez még hozzácsapták a fürdő részbeni felújítását második ütemben, így a beruházás végösszege nettó tizenhárom milliárd forint lett. Ezért már érdemes lesz a nyertes, köztudomásúan Mészáros-érdekeltség ZÁÉV Zrt.-nek felvonulnia...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.