2021. november 27., szombat

SZEMBEMENNI AZ ELVÁRTTAL: A HABITUS, AMIRE SZÜKSÉG VAN AHHOZ, HOGY VÁLTOZZON A POLITIKAI KULTÚRA

MÉRCE
Szerző: PARÁSZKA BORÓKA
2021.11.27.


Többen leírták itt, hogy Márki-Zay határkerítésről, menekültügyről elmondott szavai azért olyanok, amilyenek, mert tisztában van a realitásokkal. Tudja, hogy ilyen, az előző kormány menekültellenes propagandáját nem fölülíró üzenetekkel lehet nyerni.

Mutatok valakit, valamit. Ő itt Gabriela Firea, a román szocdemek által családügyi miniszternek jelölt politikus(nő). Nem makulátlan a pályája, lehet kritizálni. De most a szakbizottsági meghallgatáson produkált valami olyasmit, ami úgy tűnik, a magyarországi politikai életben ismeretlen. Mielőtt elmesélném, hogy mit, nézzük meg jól a képet.

Firea hozza a decens román polgárnő figuráját. Frizura, ékszer, feltűnő eleganciával. Nyakában kereszt. Ez, az ortodox államegyház világában minden egyházi lojalitásnál erősebb jel, vallomás, elköteleződés. Ő az egyházé, a hívőké, egyszóval azoké, akiké a hatalom, az igazság és az élet.

És akkor most térjünk át a bizottsági meghallgatásra. A szélsőjobbos AUR képviselője (annak az AUR-nak, amely kisajátította az „én testem, az én döntésem” abortuszpárti feminista jelszót oltásügyben) megkérdezi Fireától: mit gondol az abortusztilalomról?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.