2021. november 24., szerda

TÍZ KELLEMETLEN KÉRDÉSBEN VÁRJA A KORMÁNY VÁLASZÁT KARÁCSONY GERGELY

TELEX
Szerző: CSEKE BALÁZS
2021.11.24.


...Az alábbi kérésekkel és kérdésekkel fogja megkeresni Karácsony a kormányt:

1. A fővárosi önkormányzat szolidaritási hozzájárulása a mostani 35,4 milliárdról 10 milliárdra csökkenjen, mint volt 2019-ben, Tarlós István vezetése alatt.

2. A helyi iparűzési adó megfelezése után politikai hovatartozás nélkül, teljeskörűen kompenzálja az állam az önkormányzatoknál jelentkező adóbevétel-kiesést.

3. A gépjárműadó-elvonása miatt is teljeskörűen kompenzálják az önkormányzatokat.

4. A fővárosi közösségi közlekedésre előírt 12 milliárdos állami normatívát a 2019-ig megszokott módon folyósítsa a kormány.

5. Az állami kukaholdingnak befizetett 5 milliárd forintot bocsássák a Budapesti Közművek rendelkezésére.

6. Helyezzék hatályon kívül a közművezetékek adókról szóló törvényt, vagy kompenzálják a budapesti közműcégeket a törvény tavalyi módosítása után.

7. Helyezzék hatályon kívül a kiemelt beruházásokról szóló kormányrendeleteket, amelyekkel elvonják a kerületi önkormányzatok településrendezési hatásköreit.

8. Legyen érdemi egyeztetés az Európai Unió helyreállítási alapjából származó források felhasználásáról, fogadják be a kerületi önkormányzat javaslatait is.

9. A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában elfogadottaknak megfelelően biztosítsanak nemzeti és uniós forrásokat a villamos- és trolibeszerzésekhez, vagy engedélyezze az állam, hogy a főváros hitelt vegyen fel a beszerzéshez az Európai Beruházási Banktól.

10. A Budapesti Diákvárosnak szánt területen a kínai Fudan Egyetem helyett a magyar diákok és fiatal családok számára megfizethető lakhatást biztosító kollégiumokat és bérlakásokat építsenek...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.