2021. december 4., szombat

BÍRÓSÁG: A FÉL KORMÁNYPÁRTI SAJTÓ HAMISAN LMBTQ-PROPAGANDISTÁZTA LE A GYERMEKJOGI ALAPÍTVÁNYT

MÉRCE
Szerző: CSENGEL KARINA
2021.12.03.


A Mandiner, a Pesti Srácok, az Origo, a Magyar Nemzet és a Vasárnap.hu ellen indított helyreigazítási pereket a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, amelyeket most jogerősen meg is nyert, miután 2020. októberében a kormány homofób kampányát megtámogató portálok egytől egyig hamisan állították a gyermekjogi szervezetről azt, hogy gyerekvédelmi tevékenységbe bújtatott LMBTQ-propagandát végez óvodákban
.

A bíróság által helyreigazításra kötelezett lapok cikkei az alábbi címekkel jelentek meg: „LMBTQ-propaganda az óbudai óvodákban”; „Melegpropaganda költözik az óbudai óvodákba”; „Gyermekvédelmi programba bújtatták az LMBTQ- tevékenységet Óbudán”; „Óbudán már az óvodákban érzékenyít egy LMBTQ-szervezet”. A kormány homofób propagandájába illeszkedő cikkek állításait mai közleményében tételesen cáfolja az alapítvány: nem keresték meg az óbudai önkormányzatot, hogy óvodákban érzékenyítsenek LMBTQ témákban; nem dolgoznak „LMBTQ-propagandán” – jelentsen az bármit is-; nem tartanak óvodásoknak érzékenyítő előadásokat; nem bújtatják gyermekvédelmi programba az „LMBTQ- programjukat és nem terjeszkednek a Háttér Társasággal és a Melegekért szervezettel vidéki iskolákban.

Az igazság az, hogy a Hintalovon Alapítvány valóban együttműködik Óbuda-Békásmegyer önkormányzatával, miután az 2020 szeptemberében szakmai támogatást kért a gyermekjogi szervezettől egy olyan komplex program kidolgozásában, amely a gyermekekkel szembeni bántalmazásesetek megelőzését és hatékony kezelését szolgálja.

A megkeresés közvetlen előzménye egy szexuális visszaélés bűncselekmény volt, amelyben 2015 és 2016 között a kerület egyik óvodájába járó gyermekek is érintettek voltak, és egy óvónő követte el.


A konkrét eset kapcsán az önkormányzat belső vizsgálatot folytatott, és annak eredményeit látva döntött úgy, hogy a 2020-ban már elindult gyermekvédelmi intézkedéseken kívül külső szakmai segítséget is bevon – írja az alapítvány...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.