2021. december 10., péntek

MILLIÁRDOKAT KAPTAK MUNKAHELYTEREMTÉSRE, MÉGIS EGYRE KEVESEBB A DOLGOZÓ

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ZUBOR ZALÁN
2021.12.10.


A kormány többmilliárdos munkahelyteremtési támogatást fizetett, de 2018 óta csak csökken a munkavállalói létszám a makói Continental gumigyárban. Az Opten adatait és a 2016-os szerződést összevetve már tavaly sem volt meg az elvárt létszám, ezért elvileg akár egymilliárd forint is lehet a bírság. 

Ez azonban a még megmaradt munkásoknak fájhat leginkább.

Még októberben került nyilvánosságra, hogy a makói Continental gumigyárból az év végéig 140 dolgozót küldenek el. A leépítési hullám nem előzmény nélküli: idén korábban már bejelentették 100 ember elbocsátását.

A Continental cégcsoport 2013 óta a magyar kormány stratégiai partnere, 2016-ban pedig a makói gyárat működtető ContiTech Fluid Automotive Hungaria Kft-nek, valamint a nyíregyházi ContiTech Magyarország Kft-nek együttesen több mint 3 milliárd forint beruházástámogatást ítéltek munkahelyteremtésre.

December 2-án Lázár János, aki Makó parlamenti képviselője is, Facebook-posztban azt írta: a Continental „inkább visszafizeti a munkahelymegtartó támogatások egy részét, csak szabadon kirúghassa az embereket”. Elmondása szerint kormányától azt a tájékoztatást kapta, hogy a Continental makói gyára nem tudja megtartani az állammal kötött szerződésben szereplő munkahelyeket, ezért inkább visszaadja a támogatást. Lázár egyébként már októberben arra szólította fel a kormányt, hogy vizsgálják felül a Continentallal kötött szerződést, és függesszék fel a cégnek járó támogatásokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.