2021. december 13., hétfő

NINCS KÉT EGÉSZSÉGÜGYRE VALÓ ESZKÖZÜNK, SZEMÉLYZETÜNK

HÍRKLIKK
Szerző: SOMFAI PÉTER
2021.12.13.


A 2022-es országgyűlési választások előtt az ellenzéki pártok háza táján már gőzerővel folynak az előkészületek. Egyre több szó esik egy esetleges politikai fordulat lehetséges következményeiről, hiszen a hatalom új gyakorlóinak megannyi politikai, jogi, gazdasági aknával kell majd számolniuk, amelyeket a NER egy tucat év alatt szisztematikusan elásott. Korábbi cikkeinkben többek között az egypárti alaptörvényről, a kétharmados törvényekről, a fülig eladósított büdzséről, a kulturális életben elrejtett ideológiai és gazdasági aknákról beszélgettünk. Dr. Komáromi Zoltán háziorvost az egészségügyi ellátórendszer elkerülhetetlen újragondolásáról kérdeztük.


A kormányváltásra készülő politikai erők a jelenlegi kormányzati struktúrában gondolkodnak? Marad az egészségügyet is magában foglaló giga-minisztérium?

– Én csak azokat az elképzeléseket ismerem, amelyek a szakterületemhez kapcsolódnak. Abban minden ellenzéki párt egyetért, hogy egy új kormányzati struktúrában az egészségügynek önálló minisztériumra lesz szüksége. Abban is egyetértünk, hogy a szociális terület ugyancsak ide tartozzon, hiszen határterületekről van szó. Ha megnyerjük a választást, nem másnap kell elkezdeni gondolkodni azon, hogyan kezdjünk hozzá a változtatásokhoz, és milyen személyi összetételben állítsuk fel, mondjuk, az új egészségügyi vagy járványügyi szervezetet. Kész dokumentumokra lesz szükség, amelyekben az országos ellátórendszer teljes vertikuma már ki lesz dolgozva és annak alapján azonnal el lehet kezdeni dolgozni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.