2021. december 13., hétfő

BRÜSSZEL BOSSZÚJA: 687 MILLIÓVAL ALÁZTÁK MEG TIBORCZ ISTVÁN ÉDESAPJÁT

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.12.12.


Családbarát kormányunk megint példamutató módon gondoskodott a családokról. Az összes családdal való törődésre ezúttal ugyan nem futotta, de kezdeti lépésként mindenképpen figyelemre méltó, hogy Orbán Viktor veje, Tiborcz István családjának jutott a jóból. Kicsit konkrétabban: Tiborcz István édesapja,Tiborcz Sándor István 687 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból.


Az ügyet ismertető 24.hu szerint „az idősebbik Tiborcz ugyanannak a pályázati kiírásnak a forrásaiból részesül, mint amiből egy éve a fia 215 millió forintot nyert el. A száz leggazdagabb magyar listáján a 37. helyen álló Tiborcz István és édesapja így együtt több mint 900 millió forintot kap az erdősítés támogatására kiírt uniós pályázatból. A Tiborcz család – beleértve Tiborcz István testvérét, Tiborcz Esztert is – összesen csaknem 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Európai Unió forrásaiból.

Nekünk, akik még tanultunk igazi magyar irodalmat, vagyis, nem a mostani, Demeter Szilárd szerint 80 százalékban kukába való verseken és prózai szövegeken nőttünk fel, Arany János Családi kör című versének egy ismert sora jut az eszünkbe: „Egy-egy szárnyat, combot nyújt a kicsinyeknek”. Igaz, a Tiborcz családnak nyújtott szárnyak és combok a költő által leírtakhoz képest kicsivel nagyobbra sikerültek, de nem irigykedünk, mert mi, magyarok, a mások sikerének is tudunk örülni. Nekünk az is elég, ha másoknak mindenük megvan, és reménykedünk, hogy egyszer nekünk is összejön valami – ha nem is 687 millió forint, de legalább jövő februárra belengetett 13. havi nyugdíj...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.