2021. december 9., csütörtök

ORBÁN ÉS A FARKAS

FORGÓKÍNPAD
Szerző: SZELE TAMÁS
2021.12.09.


Tisztességesen szólok előre, hogy ez az írás sem rövid, sem nagyon egyszerű nem lesz, szóval, aki nem olvassa el vagy nem érti meg, azt én nagyon sajnálom, de Magyarország uniós politikáját és konfliktusát a mostani német kormánnyal nem lehet annyival elintézni, hogy óegygé, mert persze, hogy egy gé, csak itt ennél többről van szó.

Konkrétan arról, hogy miért provokáljuk azt a Németországot, amitől a gazdaságunk jelentős része függ? Nos, ha röviden akarnék fogalmazni – nem akarok – azt kéne mondanom: azért, mert Olaf Scholz nem Angela Merkel. Hát miért, Merkelt szerette a magyar kormány? Dehogy szerette, de másért utálta és másként. A témát a 444 is körüljárta, de megteszem én is, lássuk, mire megyünk ketten – lehet, annyira, amennyire a szőlősgazda, mikor a jégveréssel társult. De először tekintsük a jeleket.

A Németországgal való aktív szembefordulásra maga Orbán Viktor adta ki a parancsot, ő fújta meg Lehel harci kürtjét, éspedig hétfőn, a „Szamizdat 14.” című szösszenetében. Ezek a „szamizdatok” a honlapján szoktak megjelenni, és semmi közük a valódi szamizdatokhoz: szimpla politikai agymenések, senki sem üldözi, tiltja őket, csak egy kifejezést sajátított ki a rendszer, ami teljesen mást jelent. Orbán ebben elvileg Merkelt búcsúztatja, de úgy, hogy az felér egy becsületsértéssel és kifejezett iránymutatás a zsebrákjainak, mamelukjainak a közeljövőre nézvést. Miheztartás végett, mondhatni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.