2022. január 29., szombat

A KORMÁNYPÁRTOKNAK HÁLA VÉGRE MINŐSÉGI FORDULATOT VETT A KAMPÁNY, CSAK ÚGY SÜVÍTENEK JOBBRA-BALRA A SZAKRÁLIS ARGUMENTUMOK

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.01.28.


A kormánypártoknak hála végre minőségi fordulatot vett a kampány, csak úgy süvítenek jobbra-balra a szakrális argumentumok.
A transzcendensre felettébb érzékeny, s a metafizikai kérdésekben oly tájékozott kormánypárti faliújságok, Soltész Miklós és Rétvári Bence hathatós támogatásával tegnap még Karácsony Gergelyről állították, hogy vallási jelképeket szentségtelenített meg, amiről megírtam ugyan a véleményemet, ám a parányi logikai érzéket feltételező írás nyilvánvalóan befogadhatatlannak és értelmezhetetlennek bizonyult a fent említett hatalmasságok és a félelmetes kormánypárti fórumok számára.
Én kérek elnézést!
Ma meg már azt olvasom, hogy egy Rákay Philip nevű azt írja, hogy Márki-Zaynak messiási tudata van, Messiásnak képzeli magát. Nem az én tisztem eldönteni, hogy vajon miként aránylik ennek a Rákaynak a szövegértelmező képessége a zsírosan dotált hazudozás izzadságos, hónaljszagú praxisához, inkább azt javaslom, mondjunk köszönetet neki a grandiózus felismerésért, amellyel igen nagy szolgálatot tett e honnak. Ugyanis fontos források a Messiás eljövetelét arra az órára helyezik, amikor az ország „a legmélyebbre süllyedt”, amikor az arcátlanság elszaporodik és eltűnik a tisztelet, s amikor az igazak jajveszékelésétől és panaszkodásától lesz hangos a világ (Midrás Tehillim 45,3; Brákhot 5a).
És stimmel!
Egyébként, mint hírlik, ugyanez a Rákay készül filmet forgatni Petőfiről. Rendkívüli érzékenységével hatalmi eltartóinak politikai rezdüléseire, az Alekszandr Nyikolajevics Lüders tábornok vezette orosz hadsereg Segesvárnál nyilvánvalóan testvéri és baráti felszabadítóként vonul majd fel, Petőfi oroszországi politikai menedékjoghoz folyamodik, s a film végén talán még az is kiderül, hogy Vlagyimir Putyin titokban verseket szokott fabrikálni, ami magától értetődik, hiszen köztudott, hogy Putyin kései leszármazottja egy bizonyos Alekszander Petrovicsnak.
Ahogy azt Kásler Miklós és a Magyarságkutató Intézet már jó előre jelezte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.