2022. január 15., szombat

AZ ORBÁN-KORMÁNY VÁLASZTÁST AKAR NYERNI ÉS NEM A VÍRUST LEGYŐZNI

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.01.15.


Magyarországon azért kezelik másképp a járványt, mint más országokban, mert az Orbán-kormány választást akar nyerni, az ellenzéket akarja legyőzni, és nem egy valódi, veszélyes ellenséget – nyilatkozta Lantos Gabriella a Hírklikknek. Az Új Világ Néppárt egészségügyi szakpolitikusa úgy véli, itt a járvány kezelése csak másodlagos. S, hogy mire számíthatunk? Megmondta Kásler Miklós, napi 200 halottra. Ezt ők természetesnek veszik, őket nem zavarja, nem védekeznek jobban. Lantos Gabriella úgy gondolja, ez foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés, legalábbis a büntetőtörvénykönyv szerint.


Bár Magyarország szereti fejlett európai nemzetnek feltüntetni magát, a koronavírus-járvány letarolt minket. Világszinten az élen járunk a megbetegedések és a halálozások terén, miközben az oltási arányok egyre gyengébbek. Milyen politikai, egészségügyi és gazdasági okok vezettek leginkább idáig?

Mihez? A halottak számához? Vagy a megbetegedések számához? Mert a fertőzöttek számát valójában nem tudjuk, és azért nem, mert nincs elég tesztelés. Szinte csak a kórházakban tesztelik a nagyon erős tüneteseket, vagy azokat az embereket, akik el akarnak valahova utazni. A lassan két éves Covid-járvány tanulságai alapján, már látható és kijelenthető, hogy a kormány nem akarja tudni, mennyien betegek. Nem akarja azt a hitet kelteni az emberekben, hogy itt, egy világjárvány kellős közepén, valami rendkívüli helyzetben élünk. Ezért nagyon keveset tesztelnek. Ha az Európai Unió küld valamilyen tesztet, vagy hozzájutnak komoly PCR tesztekhez, azokat nem használják, inkább raktározzák, aztán ha lejárt a szavatosságuk, nagyon sok pénzért megsemmisítik. Ezért világosan kijelenthető, hogy egyetlen hullámban sem akarják tudni, mekkora járványhelyzettel állunk szemben, és ehhez nagyon szigorúan tartják is magukat. Úgyhogy csak azokat tesztelik, akiknél már nem lehet elkerülni. Ezért azt, hogy mekkora a járvány, nem tudjuk. Azt viszont tudjuk, hogy milyen sokan halnak meg, ami két dolgot jelenthet. Az egyik, hogy sokkal nagyobbak a hullámok, mint amekkorákat a tesztek kimutatnak. Az biztos, hogy ez tételesen igaz. Azt nem tudjuk, mennyivel nagyobbak ezek a hullámok annál, mint amit valójában bevallanak. De nagyon valószínű, hogy még a legnagyobb beismert hullámokhoz képest is igen nagy a halálozás. Azt pedig összevethetjük a többi ország 1 millió főre vetített halálozási adataival. Ebből következtethetünk csak arra, hogy a hivatalosan beismertnél sokkal nagyobb hullámokkal nézünk szembe, és a halálozás is jóval nagyobb az indokoltnál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.