2022. január 24., hétfő

ÉVI 35 MILLIÁRDOT VESZTENEK A TÚLHAJSZOLT TANÁROK - ÍGY KELLENE ÁTALAKÍTANI A RENDSZERT

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2022.01.24.


Az egyik pedagógus szakszervezet a „Ne dolgozz ingyen!” oldalon ismerteti a meghirdetett sztrájkot és gyűjti a tapasztalatokat. A megfogalmazás – mint egy friss felmérés is alátámasztja – nagyon találó, hiszen a tanárok terhelése annyira nagy, hogy emiatt évi 35 milliárd forintnyi a láthatatlan munka.


A közoktatásban, szakképzésben dolgozók ezekben a napokban szervezik január 31-i első, figyelmeztető sztrájkjukat, amit – ha a kormány továbbra sem hajlandó érdemben foglalkozni a kialakult válsággal – március 16-án határozatlan idejű munkabeszüntetés követ. A sztrájkot – írta le a Pedagógusok Szakszervezete a tiltakozást ismertető oldalon – azért szervezik, mert a kormány nem halogathatja tovább a választ a közoktatás elhanyagolt állapotára. Kérnek minden szülőt, kollégát, magyar állampolgárt, hogy segítse a tiltakozó akciót.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Ne dolgozz ingyen!” oldalon ismerteti a meghirdetett sztrájkot, és gyűjti a tapasztalatokat. Közleményük szerint a cél, hogy megmutassák a döntéshozóknak, hogy a nyomor, amibe taszították a szakmát, valós. Ezen pedig nem segít az sem – teszik hozzá –, ha „lejárató hadjáratot intéznek ellenünk jól fizetett, elegánsan felöltöztetett, trendi megmondóembereik”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.