2022. január 10., hétfő

EZ VÁRHAT AZ IDÉN A LAKÁSPIACRA - MINDENT ÁTÍRHAT AZ INFLÁCIÓ

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2022.01.10.


A kormányzati támogatások lejáró határideje jókora lökést adhat idén a lakáspiacnak. Közben általános vélemény szerint a megugró infláció a befektetők figyelmét ismét erőteljesebben vonzhatja erre a területre. A már most is magas árak így tovább nőhetnek.


Míg 2018 óta, a különböző otthonteremtési kedvezményeknek köszönhetően, jelentősen bővült az első lakásukat vásárlók aránya, tavaly a Duna House (DH) adatai szerint megtört a korábbi emelkedő trend. A befektetési célú vásárlás magasabb, mintegy 30 százalékos arányt ért el. A Takarék tavaly kimutatta, hogy a járvány jelentősen mérsékelte az ingatlanokkal elérhető hozamokat. A kép azonban mostanra megváltozott.

Mint néhány napja megírtuk, jelenleg esélyünk sincs arra, hogy biztonságos megtakarításban megőrizzük a vagyonunk értékét, az elszálló inflációt ugyanis nem követték sem a bankbetétek, sem az állampapírok kamatai. A tapasztalatok szerint az ilyen időszakok még erőteljesebben az ingatlanpiac felé terelhetik a befektetőket. A Balla Ingatlan már tavaly arról adott hírt, hogy szállingóznak vissza a befektetők a lakáspiacra. Nemcsak Budapest belvárosába, hanem például a balatoni területre is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.