2022. január 2., vasárnap

FERENC PÁPA: A MEGOSZTOTTSÁG SZÖGESDRÓTJAIVAL SZEMBEN AZ ÉDESANYÁK ÁLLNAK

TELEX
Szerző: ÁGHASSI ATTILA
2022.01.01.


A nők, különösen az édesanyák béketeremtő szerepét hangsúlyozta a járvány valamint társadalmi és politikai konfliktusok uralta világban Ferenc pápa az újévi misén, melyet Szűz Mária, Isten anyja ünnepnapján a Szent Péter-bazilikában mutatott be szombaton. Január elsejét az egyház a béke világnapjának szenteli.


Ferenc pápa az év első homíliájában arról a szegényes jászolról szólt, amelybe Szűz Mária helyezte gyermekét. „Jézus szegénysége jó hír mindenkinek, elsősorban azoknak, akik a peremen élnek, azoknak, akiket elutasítanak, akik a világ számára nem számítanak” – hangoztatta az MTI tudósítása szerint az egyházfő. Vannak, akik nem előzési sávban jönnek világra és még bölcsőjük sincsen.

A szegényes születés botrányát Szűz Mária vállalta magára, aki másokkal ellentétben nem engedett az elkeseredésnek az élet váratlan, fájdalmas fordulataival szemben. Ferenc pápa úgy vélte, Mária befogadó, feszültségeket legyőző, szívben és lélekben kitartó magatartása a mindenkori édesanyákat példázza, akik gyermeküket felkarolják, támogatják nehézségben és betegségben, segítik az akadályok és konfliktusok megoldásában, és képesek békét sugározni...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.