2022. január 28., péntek

HA LESZ KORMÁNYVÁLTÁS, AKKOR AZ ORSZÁG BIZTOSAN HOZZÁJUT AZ UNIÓS TÁMOGATÁSHOZ

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2022.01.28.


Megpróbálja gyengíteni az ellenzékbe vetett bizalmat Orbán Viktor azzal, hogy ismét a baloldalt kritizálja, mint tette péntek reggel az állami rádióban – mondta a Klikk FM Politikai nagyító című műsorában Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője. Konkrét hazugság ismételten, hogy a baloldal nem segítette, csak kritizálta a járványkezelést – fogalmazott.

Ujhelyi István azért nem érti, hogy ezzel a retorikával miért állt elő ismét Orbán Viktor, mert a baloldali pártok, benne az MSZP, rendkívül konkrét és logikus javaslatokat tettek a járványkezelés ideje alatt. „Akár a felelőtlen eszközbeszerzéseknél, akár a túlárazott és láthatóan ellopott lélegeztetőgép- illetve tesztbeszerzéseknél vagy amikor előálltunk azzal, hogy ingyenes tesztre lesz szükség, hogy a családoknak ne jelentsen olyan terhet, mint amit jelent.”

Újabb fideszes hazugságnak lett vége

Ujhelyi István a héten tette közzé, hogy Győri Enikő fideszes EP-képviselő kijelentését – miszerint a gyermekvédelmi törvény miatt nem kap pénzt Magyarország – határozottan cáfolta Paulo Gentiloni, az EB gazdaságpolitikai biztosa és megerősítette, hogy a 2500 milliárd forintos magyar helyreállítási tervet nem a „gyermekvédelmi” törvény, hanem a magyarországi korrupciós kockázat miatt tartják vissza.

„Megjósoltam tavaly tavasszal, amikor a semmiből megjelent a kormányzati kommunikációs eszköztárban az úgynevezett gyermekvédelem, aztán behozták a jogszabály-csomagot a parlament elé úgy, hogy a pedofilellenes törvénybe beletettek olyan provokatív, homofób mondatokat, amik elfogadhatatlanok minden jóérzésű embernek. Akkor jeleztem, hogy ennek semmi más logikája nincsen, minthogy a Fidesz pontosan tudja, eljön az idő – ráadásul a választásokat megelőző kényes időszakban –, amikor az Európai Unió a fideszes lopások miatt befagyasztja a forrásainkat és kell valamilyen magyarázat. Mégsem állhat elő azzal Orbán Viktor, hogy azért nem kaptok pénzt, mert nincs jogállam, miután én és a bandám ellopjuk a pénzeket.”...

Eközben pont most járt le a határideje annak a válaszadási kötelezettségnek, amelyben az Európai Bizottság 12 oldalon, 20 pontban, teljesen konkrét, a jogállamiság felszámolásáról, a közbeszerzések átláthatatlanságáról, az uniós források haveri és uram-bátyám módon a fideszes körökhöz juttatásáról fogalmaztak meg kérdéseket – tette hozzá Ujhelyi István.

„Egy fél mondat sincs LMBTQ-mozgalmakról vagy nemváltoztató műtétekről, hanem kifejezetten csak a jogállamiság leépítéséről, az igazságszolgáltatás állami kontrolljáról és a korrupcióról.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.