2022. január 4., kedd

KATONAISKOLA INDUL HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN, VOLT FŰTŐMŰVET ADOTT EL MISKOLC - VIDÉKI LAPSZEMLE

ÁTLÁTSZÓ / ORSZÁGSZERTE
Szerző: KATUS ESZTER
2022.01.02.


Debreciner.hu: Tasónak és Vitányinak egy indítványa sem volt, Tiba megszólalt – Így dolgoztak 2021-ben a hajdú-bihari parlamenti képviselők

A lap a parlament.hu adatai alapján megírta, idén hogyan teljesítettek a Hajdú-Bihar megyei kötődésű országgyűlési képviselők a munkájuk leginkább mérhető elemei (az indítványok és a felszólalások száma) alapján. Eszerint 2021 legaktívabb Hajdú-Bihar megyei kötődésű képviselője a DK-s Varga Zoltán lett, aki egyedül többször szólalt fel, mint a fideszes kollégái összesen.

SzabadPécs.hu: Kétfarkús pécsi buszmegálló: a pécsi városvezetés színes kalyibát emleget és arról beszél, mennyi buszvárót épített

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt december 29-én felállított egy színes, ácsolt buszvárót a pécsi Ágoston téren, aminek nyomán közterületes intézkedés is történt. Előbb úgy tűnt, hogy a város akár meg is hagyhatja a buszvárót, majd aztán kicsit később azt írták, el kell bontani. Az ellenzéki vezetésű önkormányzat végül sajtóközleményt adott ki, amelyben úgy fogalmaznak, aki odatette, annak el kell bontania „az előzetes egyeztetés és engedély nélkül felépített, a belvároshoz közeli városképtől idegen kalyibát”. Igaz, hozzátették, az önkormányzattal egyeztetett helyszínen, a szükséges engedélyek megszerzése után újra felépíthetik.

KecsUP.hu: 1,3 milliárd forint áll rendelkezésre a Nagytemplom felújítására, mégis úgy tűnik, mintha állna

A kecskeméti Nagytemplom homlokzatát 2018 szeptembere óta állványzat borítja. A templom külső felújításával azóta sem végeztek, miközben arról volt szó, hogy a két éven át tartó munkálatok során a toronytörzs és a homlokzat is új vakolatot kap, és megújul a négy evangélista nagyméretű szobra. A Nagytemplom felújítását a Kalocsa-Kecskeméti Érseki Hatóság végzi – írja a KecsUP.hu.

Szegeder.hu: 2022 őszén indul a katonaiskola Hódmezővásárhelyen


2022 szeptemberében a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium kihelyezett tagozataként egy évfolyammal indul meg a katonai szakképzés Hódmezővásárhelyen, 2024-től pedig megnyílik a katonai szakközépiskola az Ady Endre utcán, a laktanyával szemben, a 47-es főút város felőli oldalán. Ez az elhelyezkedés hatékony együttműködést biztosít a laktanyával, ami azért fontos, mert a különböző támogatásoknál is számít a középiskola a katonai objektumra – idézi a Szegeder Tóth István ezredes szavait.

Borsod24.hu: Eladta az egykori fűtőmű épületét Miskolc városa

A korábbi tervek szerint Science Múzeum létesült volna az ingatlanban, de az előző városvezetés leállította a beruházást, lejárt a projekt megvalósítási határideje, ezért a több mint egymilliárd forintos uniós támogatást is vissza kellett fizetnie Miskolcnak az állam és az EU felé. Az épület azóta üresen állt. A város nettó 780 millió forintért értékesítette az épületet, ami várhatóan a Miskolci Egyetem egyik új kutatóközpontja lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.