2022. január 19., szerda

KÉT ÚJ LAKÁS ÉPÜLT KAPOSVÁRON, INTENZÍVEN KÉSZÜLNEK ERDÉLYBEN AZ ÁPRILISI MAGYARORSZÁGI PARLAMENTI VÁLASZTÁSRA - AZ ÁTLÁTSZÓ VIDÉKI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KATUS ESZTER
2022.01.16.


Debreciner.hu: Már intenzíven készülnek Erdélyben az áprilisi magyarországi parlamenti választásra


„Arra kérjük az erdélyi magyar állampolgárokat, hogy a szavazatbegyűjtés időszakában levélszavazataikat ne bízzák a román postára, hanem inkább hozzák be az akkor már meghosszabbított ügyfélfogadási idővel működő irodáinkba” – mondta Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke, írja a Debreciner a Bihari Naplóra hivatkozva. A Tőkés László elnöksége alatt működő Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnak (EMNT) szerte Erdélyben vannak úgynevezett Demokrácia-központjai, amelyek a magyarországi választáshoz szükség regisztrációra is felhívják az érintettek figyelmét.

Kapost.hu: Erősödik a kaposvári gazdaság? Két, azaz kettő darab lakást adtak át összesen a megyeszékhelyen 2021. első háromnegyed évében!

A Somogy megyei Kaposvárnak egyetlen „versenyzővel” sikerült fej-fej mellett végeznie: Nógrád megye székhelyével, Salgótarjánnal – ott is két lakást adtak át az említett időszak alatt. „Azt azért tegyük hozzá, hogy ott tíz százalék felett van az álláskeresők száma, és közismerten a leginkább deprimált, legsúlyosabb gazdasági helyzetben lévő megyeszékhely” – hangsúlyozza a Kapos-T.

KecsUP.hu: Kézifegyvergyártásban látják a jövőt Kecskeméten, két éven belül lezárulhat a fejlesztése

Fegyvertervezőket és fegyvergyártókat oktatnának Kecskeméten, a Neumann János Egyetem égisze alatt – írja a KecsUP. A kecskeméti pedagógusképzés és vele együtt a saját Kar viszont megszűnt, a 2021/2022-es tanévre már nem is hirdettek tanító szakot a kecskeméti képzőhellyé minősített Kaszap utcai épületben. Jelenleg ez most Nagykőrösön folyik.

7300.hu: Még egy kapavágás sem történt, máris közel 400 millióval drágult a Kaptár


Az eredeti tervek szerint a tavalyi év végén kellett volna elkészülnie a helyi művészeti csoportoknak otthont adó új beruházásnak, de ahogy több más projektet, úgy ezt is késleltette a világjárvány. Közben az ára is felment, s így a beruházás költségei így már meghaladják az 1 milliárd forintot. A kivitelező cég tulajdonosai korábban – egy másik céggel – a Pécsi Horvát Színház felújításában is érdekeltek voltak, amíg a pécsi önkormányzat fel nem bontotta velük a szerződést – áll a komlói portál cikkében.

Nyugat.hu: Bő tíz évig vezette az orránál fogva a szombathelyi önkormányzatot egy vállalkozó

A Nyugat.hu szerint 2008-ban jelentkezett egy vállalkozó az önkormányzatnál azzal, hogy meg akarja vásárolni a Zanati úti körforgalom és a Zanatra vezető régi út melletti területet, hogy oda üzleteket telepítsen. Ahhoz azonban, hogy építési engedélyt kapjon, az ingatlant belterületté kellett nyilvánítani. Az akkori közgyűlés azzal a feltétellel teljesítette a kérést, hogy a vállalkozó saját költségén építse meg a kerékpárutat a Zanati út végétől egészen Zanatig, és oldja meg az átvezetést a nagyforgalmú elkerülőn. A cég ennek végül nem tett eleget, a feladat at önkormányzatra hárult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.