2022. január 5., szerda

KIJELENTETTE, HOGY ÉN AZ Ő KREÁLMÁNYA VAGYOK, NÉLKÜLE ÉN NEM VISZEM SEMMIRE

TELEX
Szerző: ÁGHASSI ATTILA
2022.01.05.


A nyilvánosságot váratlanul érte, amikor múlt héten Szilágyi Liliána úszónő bántalmazással vádolta meg az édesapját. A korábbi úszókapitány, Hargitay András évekkel ezelőtti könyvéből azonban kiderül: a családon belüli viszonyok elmérgesedéséről az edzők már 2016-ban is tudtak. A könyvben részletek olvashatók arról is, hogyan nehezítette meg Szilágyi Zoltán lánya olimpiai részvételét, és hova költözött el tőle az úszónő. Szilágyi Liliána amerikai karrierjének egy hazai feljelentés vetett véget.


Szilágyi Liliána múlt szerdán beszélt először arról, hogy édesapja testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta. Az édesapa, Szilágyi Zoltán tagadta a vádakat, és arra kérte lányát, ne használja a nevét. Az Eb-ezüstérmes úszónő 18 éves testvére, Gerda nyílt levelében egyenesen hazugságnak nevezte nővére szavait. Szilágyi vasárnapi interjújában a Hír TV-n korábbi öngyilkossági szándékáról is vallott: egy 2015 végi családi nyaraláson úgy érezte, nincs kiút.

A sportoló nyilatkozatai, különösen a 2016-os Eb-ezüstérem utáni gondolatai az élő tévéadásban egészen más értelmet nyertek, mióta bevallotta, az apjának akart üzenni. Szilágyi 2016-ban 19 éves volt, már ifjúsági olimpiai bajnok, aki az Eb-re aranyesélyesként utazott ki. 200 pillangón végül egy századdal maradt le a német Franziska Hentke mögött.

Az akkori kapitány, Hargitay András 2018-ban megjelent, Feszített víztükör című könyvében meglepő részletességgel írta le, mi történt a családban a londoni Eb előtt...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.