2022. január 3., hétfő

MEGGAZDAGODHAT AZ IDÉN? TESZTELJE! - EGYSZER NEM LESZ ELÉG A POLITIKAI KAPCSOLAT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2022.01.03.


Több elemzés is született arról, hogy ma Magyarországon a gazdagodás szinte egyetlen módját a jó politikai kapcsolat jelenti. Kérdés, mi lesz, ha valóban megnyeri a választásokat az ellenzék. Tesztünkből is kiderül, hogy ha esetleg nem kényúri kegy lenne a magyarországi gazdagodás, akkor sem sokan szállhatnának ringbe a leggazdagabbak közé kerülésért.


A leggazdagabb magyarokról nemrég megjelent lista készítői szerint a nagyon tehetőseket soha nem mozgatta meg ennyire a politika, mint most. Mint leírták: az elmúlt három év egyértelműen Mészáros felemelkedésének története volt. Az ebben a körben az első számú szakértőnek számító Blochamps Capital legújabb elemzésében azt állapította meg, hogy 2021-ben kiemelkedően jó évet zártak a tehetősek Magyarországon, a harmadik negyedévre vonatkozó adatok szerint ugyanis összvagyonuk egy év leforgása alatt 17 százalékkal 7 ezer milliárd forint fölé nőtt.

A Forbes legújabb listáján rekordmennyiségű százmilliárdos szerepel. A Blochamps viszont úgy látja, hogy miközben a vagyonok markánsan gyarapodtak, a vagyonosok száma nem nőtt érdemben: az élő ügyfélszámlák száma mindössze 4 százalékkal, 44,8 ezerről 46,7 ezerre bővült 2021 őszére, ami nagyságrendileg a 2014-es év végi adatnak felel meg. Ráadásul ez a számlamennyiség a gyakorlatban mindössze 22-25 ezer ügyfelet takar. Megjegyezték, hogy a magyar piac nemzetközi összevetésben is kiemelkedő teljesítményt produkált. Extra gyarapodásnak azonban elsősorban a 300 millió forint feletti vagyonnal rendelkezők örülhettek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.