2022. január 20., csütörtök

PÁRT A HOMÁLYZÓNA HATÁRÁN

FORGÓKÍNPAD
Szerző: SZELE TAMÁS
2022.01.19.


Vannak témák, amik inkább volnának valók tűzszerészeknek, mint újságíróknak, de mégis foglalkozni kell velük, ahogyan a véletlenül felfedezett rozsdás aknagránáttal is, ami bármelyik pillanatban kárt tehet valakiben. Mondjuk ha ez a történet felrobban, legalább emberhalál nem lesz belőle, de hogy kényes, mint a korrodált gyújtószerkezet, az tény.

Érdemes a végén kezdeni: különös szerződés jutott el tegnap hozzám. Az áll benne, hogy az aláírója jelöltként indul a „Le az adók 75%-ával” párt színeiben a 2022-es választásokon, ennek feltételeit elfogadja, bár akad közöttük egész csinos is, például az, hogy:

„A Párt programjáról a Párt engedélye nélkül egyáltalán nem nyilatkozik, különösen a Párt hírnevét rossz fényben feltüntetni kívánó média szereplőknek.”

vagy az hogy az esetleges kritikát, észrevételt kizárólag a pártvezetéssel közli, de mondjuk értem, ilyen a pártfegyelem. Az külön kérdés, hogy ezek után miféle nyilvánosságra számíthatnak, hiszen a jelek szerint a sajtónak előbb kéne szeretni a pártot és csak utána ismerhetnék meg vagy beszélhetnének a jelölttel, de ez politika, ne keressünk benne logikát. A szerződésnek nem is ez a lényege.

Hanem az, hogy a jelölt, amennyiben elfogadja a feltételeket és egyáltalán jelölteti magát – a párt dönti el, hova állítja, hol indítja, a 106 körzetből csak találnak neki egy megfelelőt – nem ingyen vagy a nemes eszmék iránti elkötelezettségből indul...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.