2022. január 20., csütörtök

TOROCZKAI LÁSZLÓ: BAROMIRA NEM ÖRÜL NEKÜNK A FIDESZ, SŐT, JÓ IDEJE MÁR ELLENSÉGNEK TART MINKET

TELEX
Szerzők: PRESINSZKY JUDIT, JOÓB SÁNDOR
2020.01.20.


- A Mi Hazánk Mozgalmat a közvélemény-kutatók 3–5 százalékra mérik. Toroczkai László, a párt miniszterelnök-jelöltje arra számít, hogy bekerülnek az Országgyűlésbe, ahol a mérleg nyelve lehetnek a Fidesz és az ellenzék között, sőt, királycsináló szerepbe is kerülhetnek.

- Az ellenzék választási győzelme jobb lenne nekik a Fideszénél, így ugyanis szerinte körülbelül két hónap múlva már két számjegyű támogatottságuk lenne.

- Úgy számolják, alapvetően a Fidesztől vesznek el szavazatokat, de azt ígéri: egy választókerületben sem fognak visszalépni senki javára.

- Tudatosan használta ki, hogy a kormányközeli média szélesre tárta előtte a kapukat, miután kizárták a Jobbikból. A Fidesz most már tart tőle, ezért nem kap felületet.

- Szerinte egy nyíltan LMBTQ-tag valószínűleg nem érezné jól magát a Mi Hazánkban, és úgy érzi, a melegfelvonulás az ő jogait sérti.

- Felháborodott, amikor a Fidesz ellopta tőlük a melegellenes narratívát.

- Nem hisz a cigányok iránti pozitív diszkriminációban, de a lelkiismerete nem engedné, hogy egy becsületesen dolgozó embert csak azért bántsanak, mert cigány.

- Nincs beoltva. Döbbenetesnek tartja az oltásra kényszerítést. Állítása szerint ők a teljes szabadságban és a természetes védettség kialakulásában hisznek.

- A Elk*rtuk nem azért nem tetszett nekik, mert „néhány tucat faszként” emlegették őket. 
Szerinte ma már nem a tévészékházat kellene megostromolni.

Minek örülne a Mi Hazánk Mozgalom? Ha április 3-án Orbán Viktor vagy Márki-Zay Péter nyerne?

Ha a Mi Hazánk Mozgalom győzne. Ha én meg lennék elégedve bármelyik oldallal, a Fidesszel vagy ezzel a balliberális-globalista oldallal, akkor nyilván nem alakítunk Mi Hazánk néven egy új politikai erőt.

De a realitás most az, hogy a két tömbnek nagyobb a támogatottsága, mint önöknek, így nehéz lesz győzni.


Nincs értelme realitásokról beszélni akkor, amikor olyan időket élünk, ami sok ember életében még sohasem fordult elő: járványhelyzet, kijárási tilalom, oltáskényszerítés. Ez teljesen felborítja a választásokkal kapcsolatos erőviszonyokat is. Én is látom, hogy míg a két oldal egymással verseng az oltásterrorban, olyan emberek állítanak meg az utcán és jönnek el a tüntetéseinkre, akik soha korábban egy Mi Hazánk-os tüntetésre nem jöttek volna el. Tehát nem lehet arról beszélni, hogy a választásokon mi lesz a végeredmény, ez teljesen értelmetlen. Én eddig két párt, a MIÉP és a Jobbik parlamentbe jutását segítettem elő, és mindkét esetben nagyon-nagyon messze, bőven a hibahatáron alul mérték a közvélemény-kutatók a parlamentbe jutás esélyét. Hadd ne gondoljam azt, hogy tökéletesen el tudták eddig találni a mi valós támogatottságunkat. Egészen mostanáig
1 százalékos pártnak neveztek minket, miközben sosem voltunk 1 százalékosak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.