2022. január 25., kedd

PISZKOS FRED, AZ ALTENGERNAGY

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2022.01.25.


Lemondott posztjáról Kay-Achim Schönbach altengernagy, a német haditengerészet parancsnoka.
Van a rovásán rendesen, hiszen az aktuális NATO (USA) kánonnal szemben fogalmazta meg véleményét indiai látogatása során, és ez bizony nem bocsánatos bűn arrafelé, ahol világpolitikát csinálnak.
Úgy is mondhatjuk, a vice-admirális lotyaszájú volt, ezt maga is elismerte, elmondta, hogy nyilvánvalóan hibázott, mikor meggondolatlanul beszélt, és levonva a szükséges következtetéseket lemondott a karrierje csúcsát jelentő posztról.
Így jár, aki őszinte - arrafelé is...
Errefelé manapság minden következmény nélkül lehet baromságokat beszélni akkordban, kit érdekel?
Egy sületlenséggel több vagy kevesebb, el sem éri az ingerküszöböt...
A tetejébe a tengerész még igaz és értelmes dolgokat is mondott, ez súlyosító körülmény, melyet ki is fejtettek az ügyben nyilatkozó nyugati politikusok, akik felettébb nagy szívességet tettek Putyinnak.
Az orosz elnök tulajdonképpen nemzetközi tányérpörgető bajnokságon vesz részt, hiszen tudja pontosan, hogy országának Kínával való barátsága igen sérülékeny, Kína ugyanis már meglehetősen régen feni a fogát Oroszország szibériai területeire, és a régen fogalma a kínaiaknál nem két hetet jelent.
Egy közeledés az Európai Unióhoz felébresztené a kínai sárkány gyanakvását, ami nem lenne egészséges Oroszország számára, hiszen Kína nem Ukrajna, gazdasági és katonai ereje számottevő már ma is, és a holnapba Kína ellenfeleként belegondolni nem egy kéjhömpöly.
Viszont Oroszország számára Európa is fontos, bár nem annyira, mint fordítva.
Azért a kereskedelmi kapcsolatok az energia-függőség alapján állva stabilizálólag hatnak, az érdekek több esetben esnek egybe, mint ellentétesek lennének, csakhát a politika, meg a történelmi előzmények, meg a russzofóbia, ugye...
Az altengernagy elképesztő dolgokat állított...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.