2022. január 21., péntek

VÖLNERT AZ ÜGYVÉDJE SZERINT TÖRVÉNYTELENÜL HALLGATTÁK LE, AZ ÁLLAMÉ LEHET A DEBRECENI REPÜLŐTÉR

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.01.21.


444: A bírót rúgják ki, mert ez vérlázító!


Nemrég a lap birtokába jutott a „Schadl-Völner ügy” 1734 oldalas nyomozati irata, amelyről cikksorozatban számolnak be. Az első részben megmutatták, hogy Schadl hogyan intézett egyetemi vizsgákat többek között Rogán Antal kabinetfőnökének, a második részben pedig azt, hogy az igazságügyi vezetők és az embereik mennyire hétköznapi módon szervezték és intézték a sötét ügyeiket. A harmadik részben arról írnak, hogy Schadl György ki akart szorítani egy másik végrehajtót a praxisából, de úgy érezte, hogy egy bíró akadályozza ebben, ezért bosszúhadjáratot indított ellene.

24.hu: Völner ügyvédje: A politikus megfigyelése, követése és lehallgatása törvénytelen volt

Miután újabb részletek derültek ki a vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner Pál fideszes országgyűlési képviselőt érintő nyomozati iratokból, az államtitkári posztjáról lemondott politikus védője közleményt juttatott el a laphoz. Ebben többek között arról írt, hogy Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztése előtti megfigyelése, követése és lehallgatása törvénytelen volt, valamint soha nem kapott pénzt Schadl Györgytől.

Telex: Másfél hónapja nincs nyoma annak az építkezésnek, amelyre hivatkozva lezárták az Orbán hivatalához vezető utat

November 26-án teljes hosszában lezárták az I. kerületi Színház utcát. Itt található Orbán Viktor hivatala, a Miniszterelnökség épületegyüttese, valamint Rogán Antal irodája is. A közterület lezárását a Várkapitányság Nonprofit Zrt. a következővel indokolta, hogy megkezdődött a Honvéd Főparancsnokság megújításának daruállítással is járó szerkezetépítési szakasza, de ennek máig semmi nyoma: a szolgálati autók, a hivatal dolgozói, valamint az ide érkező vendégek zavartalanul közlekedhetnek a közterületen a Karmelitánál.

Népszava: Az Orbán-kormány kivéreztette az önkormányzatokat, 214 milliárddal kevesebbet költhetnek, mint 2010-ben

A helyhatóságok az idén 3181 milliárd forintból, a GDP 5,6 százalékából gazdálkodhatnak. 2010-ben az arány még ennek kétszeresére rúgott. Egyes ellenzéki települések ma már ott tartanak, hogy ha áprilisban nem alakul egy, a településeket gyorssegélyben részesítő, új kormány, csődbe, ezzel pedig pénzügyi és jogi értelemben is kormányzati gyámság alá kerülnek.

Magyar Hang: Az államé lehet a debreceni repülőtér többségi tulajdonrésze

A kormány és Debrecen város együttműködése újabb ponthoz érkezett, a kormánydöntés értelmében a magyar állam 51 százalék tulajdonrészt szerez a debreceni nemzetközi repülőteret üzemeltető társaságban – jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium politikai államtitkára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.