2022. február 1., kedd

408 MILLIÓT KAPOTT TALÁLMÁNYA UTÁN ROGÁN ANTAL, 205 MILLIÓVAL MÉGIS CSÖKKENT A VAGYONA TAVALY

TELEX
Szerzők: Biró Marianna – Cseke Balázs – Presinszky Judit – Nagy Bálint
2022.02.01.


Éjfél után közzétették a kormánytagok és parlamenti képviselők vagyonnyilatkozatait. Cikkünkben megnéztük, hogyan változott minisztereink és államtitkáraink anyagi helyzete az elmúlt egy évben.


Rogán találmánya aranyat ér

Több mint 205 millió forinttal kevesebb megtakarítása van Rogán Antalnak, mint egy évvel ezelőtt – ez derült ki a kabinetminiszter kedd éjjel közzétett vagyonnyilatkozatából. Míg tavaly év elején 822 millió forintról számolt be Rogán, most „csak” 616 milliója van takarékbetétben.


Ez azért meglepő fejlemény, mert találmánya minden eddiginél nagyobb összeget, 408 millió forintot hozott neki 2021-ben.

A Mobilsign 2017-ben jelent meg Rogán vagyonnyilatkozatában, akkor 25 milliót kapott a találmány hasznosításáért. 2018-ban 42 milliót, 2019-ben 197 milliót, 2020-ban pedig 157,8 millió forintot hozott a szabadalmi jog a konyhára. A találmány a hvg.hu cikke szerint egy olyan technológiát jelent, amely egy elektronikus eszközön (például táblagépen) megejtett kézi aláírás biztonságos azonosítására kíván megoldást nyújtani. A cég honlapján elektronikus aláíró és archiváló rendszerként mutatják be a terméket.

Rogán iden vagyonnyilatkozatából az is kiderült, hogy 300 ezer forintot törlesztett a tartozásaiból, de még így is 17,9 millió forintot nem adott meg meg nem nevezett magánszemélyeknek.

Új lakást vagy házat tavaly sem vett a kabinetminiszter, így vélhetően továbbra is kabinetfőnöke, Nagy Ádám édesapjának lakásában élnek Rogán Barbarával. A kabinetminiszter nevén csak a szülőfalujában örökölt rétek, erdők és szántók vannak a dokumentumban. Szakonyfalu egyébként nem ismeretlen a nyilvánosság számára sem. Nyolc évvel ezelőtt Orbán Viktor ellátogatott oda a kampány alatt, Rogán édesanyja szilvapálinkával és házi rétessel fogadta a miniszterelnököt...

A kabinetminiszter tavalyi vagyonnyilatkozatából derült ki, hogy válása után alig egy évvel ismét megházasodott. Az új feleségét Rogán Barbarának hívják, akinek az emlékezetes földvásárlási ügyéről szóltak a következő hetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.