2022. február 12., szombat

AZ ORBÁN-KORMÁNY MÉDIÁJA OLYAN SZÉPEN SZOLGÁL, HOGY VLAGYIMIR PUTYINNAK BE SEM KELL AVATKOZNIA A PARLAMENTI VÁLASZTÁSBA

NÉPSZAVA
Szerző: HARSÁNYI GYÖRGY
2022.02.12.


Oroszországnak és Kínának is hasznos lenne, ha Orbán Viktor maradna hatalmon, de akár a Fidesz, akár az ellenzék nyer április 3-án, ha a másik fél megkérdőjelezi az eredményt, az nem szolgálja sem a nemzeti érdekeket, sem az európai demokráciák biztonságát.


Magyarországon a központosított média annyira összhangban van a kormány Moszkva- és Peking-barát politikai agendájával, hogy nem is kell számítani rá, hogy Oroszország vagy Kína kommunikációs eszközöket vessen be a magyar választások befolyásolására – hangzott el a Visegrad Insight elemzőportál budapesti panelbeszélgetésén, amelyet a lengyel Res Publica Alapítvány szervezett.

A vita indító felvetése az volt, hogy Oroszországnak kétségkívül nagyon komoly gazdasági és politikai érdekei fűződnek ahhoz, hogy Orbán Viktort hatalmon tartsa Magyarországon, és a Kremlnek megvannak a képességei és eszközei erre. Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője arra mutatott rá, hogy a négy évvel ezelőtti magyarországi helyzethez képest a jogállamisági viszonyok leépítése olyan ütemben folytatódott, hogy ma már az Orbán-kormány az, amely demokratikus alapértékeket semmibe véve próbál beavatkozni más országok ügyeibe. Ez utóbbival például arra utalhatott, hogy sajtóhírek szerint már a szlovén médiába is eljutnak NER-pénzek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.