2022. február 12., szombat

DER SPIEGEL: AMERIKA SZERINT SZERDÁN INDÍT TÁMADÁST OROSZORSZÁG

PORTFOLIO
Szerző: Portfolio
2022.02.12.


Február 16-án, szerdán indíthat támadást Oroszország Ukrajna ellen az amerikai kormány helyzetértékelése szerint, amelyet pénteken megosztott európai szövetségeseivel - jelentette a Der Spiegel című német hírmagazin.


A Der Spiegel hírportálján közölt beszámoló szerint az amerikai hírszerző szolgálatok minden eddiginél sürgetőbben figyelmeztették a NATO-szövetségeseket Oroszország Ukrajna elleni közelgő támadására. Pénteken a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és hadsereg is tájékoztatta a német kormányt és más NATO-tagállamokat, hogy új információik alapján már jövő szerdán elindulhat a művelet.

A diplomaták és katonák által tartott titkos tájékoztatókon leírták a többi között az orosz invázió konkrét útvonalait, valamint az egyes orosz egységeket és a rájuk bízott feladatokat.

A Der Spiegel meg nem nevezett forrásai elmondták:

NEM LEHET TUDNI, HOGY MILYEN ÉRTESÜLÉSEKRE ÉPÜL AZ AMERIKAIAK FIGYELMEZTETÉSE, DE A LEHETSÉGES MŰVELETET LEÍRÓ TÁJÉKOZTATÁS RÉSZLETES ÉS FORRÁSOKBAN GAZDAG VOLT.

Hozzátették: elképzelhető, hogy Washington azzal a szándékkal osztotta meg információit, hogy megtorpedózza az orosz támadási tervet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.