2022. február 9., szerda

EGYSZERRE 3 MÉSZÁROS-CÉG DOLGOZHAT UGYANAZON A PROJEKTEN: 15,8 MILLIÁRDÉRT ÉPÍTHETNEK ATLÉTIKAI PÁLYÁKAT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KATUS ESZTER
2022.02.09.


Bár a nyerteseket hivatalosan még nem jelentették be, az ekr.gov.hu-ra feltöltött dokumentumok szerint a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV és konzorciumi partnere, a Magyar Építő Zrt. építhet atlétikai pályákat a BMSK megbízásából. A nyertes páros alvállalkozókat is bevon a projektbe, méghozzá a Mészáros és Mészáros Zrt.-t, valamint a Mészáros-gyerekek tulajdonában álló Fejér B.Á.L. Zrt.-t.

Atlétikai edzőpályák és egyéb kivitelezési munkák címmel írt ki közbeszerzési eljárást az állami tulajdonú Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) tavaly év végén. Az ekr.gov.hu-ra feltöltött dokumentum szerint a Szabadtéri Edzőpályák (ATE) létesítménye az új Atlétikai Stadionban megrendezésre kerülő atlétikai versenyek lebonyolításához szükséges új bemelegítő pályákat, a hozzájuk tartozó klubházat, valamint a téli edzéseket kiszolgáló dobófészert foglalja magában.

„Az edzőpályák kivitelezését megelőzően szükséges az itt található épületek elbontása, valamint a munkák elvégzéséhez egy ideiglenes árvízvédelmi védvonal kiépítése. Környezetvédelmi előírásként az edzőpályák területén monitoring kút hálózat létesítése és üzemeltetése szükséges. További feladat a csepeli I. rendű árvízvédelmi védmű egy szakaszának új nyomvonalon történő megépítése, mely az ATE használatbavételének feltételez. Az új védvonal kiépítéséhez csatlakozóan egy sólyapálya kiépítése, és a Kvassay műtárgycsoport árvízvédelmi fejlesztésének elvégzése szükséges. Az edzőpályák külső környezetében infrastruktúra bontási, kiváltási és új út- közmű építésimunkáinak elvégzése szintén a beszerzés tárgyát képezi” – olvasható a leírásban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.