2022. február 9., szerda

SZOCIÁLIS KOMPETENCIAFEJLESZTÉS VIZUÁLIS NEVELÉSSEL

FACEBOOK
Szerző: L. RITÓK NÓRA
2022.02.09.


Január végén ért véget az Online Akadémia 2021 őszi kurzusa. A korábbiakhoz hasonlóan most is nagyon különböző hátterű és összetételű gyerekekhez jutottak el a feladataink: volt, aki otthon a gyerekével, mások ovisokkal, és sokan kisiskolásokkal, rajzszakkörösökkel rajzoltak. A közös Facebook-csoportba hétfről hétre érkeztek a képes beszámolók, számunkra is hihetetlenül érdekes volt végigikövetni egy-egy gyerek vagy gyerekcsoport fejlődési útját és azt, hogy ugyanazt a feladatot milyen sokféleképpen lehet formába önteni. A résztvevő szülők, rajztanárok közül a legtöbben már évek óta követik a munkánkat és nagy izgalommal várták, hogy a kurzus során a saját óráikon is alkalmazhassák az igazgyöngyös módszertant. 

Köszönjük nekik a közös munkát!

A 2022 tavaszi félév kurzusa már elindult, legközelebb a 2022 őszire lehet jelentkezni. A kurzussal kapcsolatos további információkról és a jelentkezés módjáról az alábbi linken lehet tájékozódni:

Alább bemásolunk néhány részletet a rajzórák beszámolóiból, és természetesen mutatunk néhányat az elkészült rajzokból is!

" Nagyon élvezték a feladatot, alig akartak elmenni ebédelni..."

"Öröm volt a közös munka, érdekes volt a téma, a kerettörténet, lelkesen végezték a munkájukat a gyerekek!"

"Fantasztikus élmény volt. 2 év szinte igazi rajzóra mentes online-tanítás után... Tobzódtak a színkeverés okozta csodálatban - "Asztaaa! Türkiz lett!!! Sikerült!!! Tudok rózsaszínűt!!Ez volt a legjobb nap!!!"

"Köszönöm a segítséget, az útmutatást...én is szárnyakat kaptam!!!"

"Pénteken, a 6.órában készültek a rajzok, már dőltek-borultak a gyerekek a fáradtságtól. A 

"ragadozó macskák" feladat azonban minden képzeletet megmozgatott."

"Csodálatos élmény volt ez a képzés, vártam minden alkalmat, minden új leckét! Rengeteget tanultunk, tapasztaltunk."

"Nagyon tetszik hogy különböző technikákat próbálhatnak ki, és külön örülnek ha kicsit szabad kezet adok a részletek kidolgozásában! Köszönjük a szebbnél szebb témákat!"

"Izgatottan várják, mit fogunk alkotni, rendkívüli türelemmel alakítják a kis alkotásaikat. Nagyon hálás vagyok a tanfolyamért, és nagyon büszke a gyerekekre. Köszönet és hála a részletes leírásokért, a lehetőségért, hogy részesei lehetünk ennek a csodának."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.