2022. február 21., hétfő

FIDESZES EGYESÜLETEKET TÁMOGATTAK A VÁROSI CIVIL ALAPBÓL KOMLÓN IS, BENZINKUTAK A CSŐD SZÉLÉN SZOMBATHELYEN - AZ ÁTLÁTSZÓ VIDÉKI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KATUS ESZTER
2022.02.21.


7300.hu: Komlón is fideszes képviselők egyesületei nyertek a Városi Civil Alap pályázaton

A 4 milliárd forintos Városi Civil Alap szétosztásáért a Bethlen Gábor Alap felel. Korábban az Átlátszó is foglalkozott a témával. Cikkünkben megírtuk, hogy az alap támogatásai nagyrészt fideszes politikusokhoz köthető szervezeteknél landolnak. A 7300.hu utánanézett, és azt találta, hogy ez Komlón sincs másként. Két helyi fideszes képviselő egyesülete összesen 12 millió forint közpénzt nyert a civileknek kiírt pályázaton, más komlói egyesület nem kapott 2021-ben ilyen támogatást.

Nyugat.hu: Szombathelyi benzinkutas: „Amit az elmúlt harminc évben felépítettem, mind romba dönti a kormány”

Az üzemanyag kiskereskedelmi ára – a kormány árbefagyasztása miatt – alacsonyabb lett, mint a nagykereskedelmi. Ez azt jelenti, hogy a kutak drágábbért veszik a MOL-tól az üzemanyagot, mint amennyiért adhatják. A Nyugat.hu-nak egy szombathelyi kút tulajdonosa elmondta, a kút folyamatosan veszteséget termel, jelenleg a gázolajat literenként mínusz hat forintos veszteséggel tudja értékesíteni. Nehezményezte, hogy a kormány semmilyen segítséget nem nyújt a vállalkozóknak, mi több, a segítségnyújtás helyett folyamatos adókkal sújtják a benzinkút-tulajdonosokat. Volt kút, ahol a tulajdonos egy fekete zászlót tűzött ki, ezzel jelezve, hogy a csőd szélére sodorják őket.

Szegeder.hu: Elfogadták Szeged költségvetését a pénteki közgyűlésen

79,9 milliárd forintos főösszeggel elfogadta a szegedi közgyűlés az önkormányzat költségvetését – írta meg a Szegeder. Botka László polgármester az ülésen elmondta, 2020 óta tovább szűkül az önkormányzatok pénzügyi mozgástere. A szegedi önkormányzat idén 1,9 milliárd forint szolidaritási hozzájárulást fizet. Az önkormányzat számára 3 milliárd forint kiesést okoz a kis- és közepes vállalkozások helyi iparűzésiadó-kedvezménye, további félmilliárd forintot pedig a gépjárműadó elvonása.

Borsod24.hu: Négymilliárd forintnyi közpénzből zajlik a természetpusztítás Sátoraljaújhelyen

A Fertő tavihoz és a Balaton-felvidékhez hasonló természetpusztítást kezdett a Fidesz-KDNP Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is a Párbeszéd Magyarországért frakcióvezető-helyettese, Kocsis-Cake Olivio és Erdei Sándor Zsolt ellenzéki jelölt szerint. A túlárazott függőhíd lakóházak felett fog átvezetni, ami ellen hiába pereltek a lakosok, és ehhez is több hektárnyi erdőt tarolnak le, amely már javában zajlik – szemlézte a beszámolót a Borsod24.

Kecsup.hu: A polgármester törli a kommenteket a posztnál, amelyben azt írja, hogy megvédi a szólásszabadságot

Bodrozsán Alexandra ellenzéki képviselőjelölt kezdeményezte, hogy az önkormányzati sajtóra adott évi kb. 200 millió forint támogatásnak csak a felét kapja meg a médiacentrum, a többit fordítsák egy fiataloknak szóló programra. Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz) polgármester a Facebookon ezt úgy tálalta, hogy baloldal el akarja hallgattatni a nyilvánosságot, amit ők megvédtek, és mindenkor megvédik a szólásszabadságot. Majd a poszt alatti negatív kommenteket töröl(tet)te. A KecsUP.hu szerint az önkormányzati sajtó nem engedi be az ellenzéki politikusokat a közéleti, politikai műsorba, csak a kormánypártiakat, az ellenzék jelöltjei kizárólag negatív környezetben jelennek meg, míg a kormánypártiak csak pozitív környezetben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.