2022. február 25., péntek

OROSZBARÁT PROPAGANDÁT FOLYTAT TÖBB HAZAI KORMÁNYPÁRTI FELÜLET – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: huppa.hu
2022.02.25.



„Tisztelet és hála Putyinnak!”

Több orosz forrásból származó, Ukrajnát agresszorként bemutató álhírt terjesztenek, sőt, az az igény is felmerült, hogy Magyarország szálljon be Ukrajna felosztásába.

Mire alapozza a kormány, hogy „a baloldal katonákat és fegyvereket küldene” Ukrajnába?

A kormánypárti politikusok és a hozzájuk lojális médiumok azokat a Márki-Zaytól származó mondatokat forgatták ki, amikor konkrétan azt kérdezték tőle, ha ő lenne a miniszterelnök, akkor akár katonai erővel is segítené-e Ukrajnát a konfliktus kezelésében.

Ön szerint Ukrajna lerohanása megoszthatja a Fidesz választóit?

“Őszintén szólva, én nem nagyon hiszek benne.”

Orbán: Elítéljük Oroszországot, de továbbra is üzletelünk vele

A rezsicsökkentés miatt aggódik. Ő az ország első embere, csak szólunk.

Az orosz támadás első napján 137 ukrán halt meg

Orbán Viktor pedig péntek hajnalban a Facebookra feltöltött videójában arról beszélt, nem fogják engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba. Ez a kormány narratívája, a hős védelmező szerep. Más lehetőségük nincs is.

Navalnij: Banditák és tolvajok indították ezt a háborút, hogy eltereljék Oroszország figyelmét a valós problémákról

A moszkvai hatóságok a hétvégén már feloszlattak egy kisebb háborúellenes tüntetést, a résztvevőket őrizetbe vették.

Az orosz erők Kijev körbezárására készülhetnek, a Nyugat óvatosan büntet

Az Ukrajna ellen indított támadás első napjának végére már minden több helyen vették biztosra, hogy Putyin célja Kijev bevétele és saját embere, talán épp a 2014-ben elüldözött volt híve, Viktor Janukovics elhelyezése az elnöki poszton.

Elfoglalták az oroszok a csernobili atomerőművet is

„A létesítmények állapota ismeretlen” – az ukrán elnöki hivatal szerint.

Az ukrán külügyminiszter azt írta, utoljára a náci Németország csinált hasonlót

Vitalij Klicskó, Kijev főpolgármestere Twitteren arról írt, hogy hárman megsérültek, egy ember pedig válságos állapotban van a lakóházra hullott törmelék miatt.

Fegyvert ragadnak a Klicsko testvérek

Kész fegyvert ragadni Ukrajnáért az Oroszország ellen vívott háborúban Vitalij Klicsko a testvére, Volodimir oldalán, aki korábban szintén ukrán nehézsúlyú profi ökölvívó volt.

Ideiglenes védelmet kapnak az Ukrajnából menekülők Magyarországon

Az EU által is törvénytelennek ítélt magyar menekültügyi rendszer szerint, ha ez az enyhítés nem lenne, akkor a papírok nélkül érkező ukrán menekülteket vissza kellene irányítani a határról a kijevi nagykövetségre, hogy ott adják be a kérelmüket, és várjanak két hónapot kérelmük elbírálása.

Menetoszlopok Magyarország felé

Ugyanabban a helyzetben vannak most a kárpátaljai magyarok, amilyenből egyszer már uszító, a szolidaritás minden formájára nemet mondó nagypolitikát gyúrt a Fidesz és az a másik párt, amelyik jó ideje közös listán szerepel vele. Figyeljük meg: az a hatalom fog most a földönfutóvá tett határon túli magyarok iránt részvétet kérni a társadalomtól, amelyik sportot űz abból, hogy immár tizenkettedik éve minden kisebbségbe, elesettbe, vagy ezek segítőjébe nekifutásból rúg bele.

Özönlenek a magyar felajánlások az ukrán vendégmunkások felé

Egymás után érkeznek a felajánlások cégektől, civil szervezetektől, de önkormányzatoktól is a magyarországi ukrán munkavállalók és hozzátartozóik támogatására, miután Oroszország megtámadta Ukrajnát.

„Orosz hadihajó, húzz a faszba!”

A történet vége: a támadók lőtték, majd elfoglalták a szigetet, a védők Volodimir Zelenszkij csütörtök esti bejelentése szerint életüket vesztették.

Orosz-ukrán háború: mennyiségre megy az orosz dezinformáció

A dezinformációs kampány elsőszámú célja kedd óta azzá vált, hogy felmutatható “bizonyítékokat” gyártson az ukrán agresszióról. Ezeket az anyagokat jellemzően oroszbarát csoportok a Telegram üzenetküldő alkalmazásban kezdik el keringetni, majd Putyin állami médiája hirtelen rájuk talál, és tényként adja le őket, a korábbiakhoz képest azonban ezek a felvételek többnyire könnyen lebuktathatóak.

Sean Penn is Ukrajnában van, dokumentumfilmet forgat az orosz invázióról

“A rendező külön azért jött Kijevbe, hogy megörökítse mindazokat az eseményeket, amelyek jelenleg Ukrajnában történnek, és hogy elmondja a világnak az igazságot az országunk elleni orosz invázióról.”

Macron telefonon beszélt Putyinnal, a hadművelet azonnali leállítását követelte

Macron az első nyugati politikus, aki Putyinnal felvette a kapcsolatot, miután az orosz elnök elrendelte az ukrajnai katonai műveletet. A telefonbeszélgetést Párizs kezdeményezte.

Zelenszkij: a nyugat fél, senki nem válaszol

Az ország magára maradt a harcban az ukrán elnök szerint.

MINDEKÖZBEN MAGYARORSZÁGON

Mészáros Lőrinc hárommilliárdos karácsonyi ajándékot kapott

Mészáros Lőrinc Vivienvíz Kft.-je egy 2021. december 23-án aláírt szerződés szerint 3,3 milliárd forint költségvetési támogatást kapott “csomagolóanyag üzletága versenyképességének növeléséhez”.

Egy sokaknak kellemetlen ügy állhat Horváth Csaba meggyanúsítása mögött

2019-ben az önkormányzati választás előtt Tarlós István a kampány egyik központi témájává tette a parkolást. Nem minden érintett kerületét, csak a zuglóit, ahol ellenfele volt a polgármester. Karácsony Gergely ezek után 2019 májusában elhatározta, hogy megszabadul a SIS Parkingtól.

Iványi Gábor pereket indít

A Partizán stábja szolidaritásból egymillió forintot ajánlott fel Iványiék részére. A pénz azokból a perekből származik, amelyeket Gulyás Márton nyert meg a KESMA ellen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.