2022. február 6., vasárnap

SZINGAPÚRI ISKOLA A MINDENNAPOKBAN

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Zabor
2022.02.03.


A nemzetközi iskoláké meglehetősen zárt (és nem olcsó…) világ, így nem kevés érdekességgel szolgál Zabor írása, mely Szingapúrba, azon belül is a kanadai nemzetközi suliba kalauzol el minket.

„Az egyik oka, hogy személyesen miért is vállaltuk ezt kihívást, az az Iskola volt. Amikor legelőször felmerült a lehetőség, hogy ki kellene jönnünk Szingapúrba, akkor is az egyik első kérdés az Iskola volt és egy akkori befektetője a cégnek javasolta a kanadai iskolát (Canadian International School – CIS), amit meg is néztem még akkor, 2015-ben. Jó régen volt, a gyerek is még csak 5 éves volt, de ez az iskola gyakorlatilag a kiscsoporttól az érettségiig ajánl képzést a gyerekeknek.

Az első benyomások

Szóval 2015-ben eljöttem ide, Jurongba, hogy megnézzem az iskolát. Nagyon vicces visszagondolni, hogy mennyire csodálkoztam, milyen sokat jön a taxi és még mindig nem vagyunk ott, illetve, hogy a lakópark, ahol 2019-ben laktunk az iskola mellett, az akkor épült.

Első pillanatban nagyon szimpatikus volt az iskola, kicsit olyan, mint amilyennek az amerikai iskolákat gondoljuk a filmek alapján, de ez utólag talán még jobb is azoknál és vélhetően sokkal biztonságosabb.

Benyomásaim csak javultak, amikor találkoztam az ügyintéző hölggyel, akivel leleveleztem, hogy kijönnék körbe nézni. Az iskola hatalmas volt, és azóta csak tovább bővült. Minden évfolyam külön szekciókban (POD-ban) van, de az adott évfolyam minden osztálya egymás melletti termekben van.

Persze itt is van külön zeneterem, konyha (nem a menza, hanem ahol a gyerekek ügyeskedhetnek), tornaterem, könyvtár, stb. így azért más évfolyamokkal is találkoznak, de jellemzően a saját kortársaikkal vannak együtt. Ennek gondolom az az oka, hogy a lehetséges konfliktusokat csökkentsék, bár őszintén eddig soha nem hallottam semmilyen konfliktusról a suliból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.