2022. február 9., szerda

VALAKIK JÓL FELÉPÍTETT KAMUTÖRTÉNETTEL HÚZTAK KI MEREDEK MONDATOKAT CIVILEKBŐL, MAJD A KORMÁNYMÉDIÁNÁL LANDOLT AZ ANYAG

TELEX
Szerző: TÓTH GERGELY
2022.02.09.


A civil szervezeteket, a médiát és Brüsszelt ostorozó önkritikus „sorosisták” videói jelennek meg a Magyar Nemzet sorozatában. A kontextus nélkül publikált anyagokról kiderült, hogy kamuprofilokkal szervezett hamis állásinterjúkon, titokban felvett, többórás anyagokból vághatták össze. A profilegyezések miatt felmerült, hogy ugyanaz az izraeli privát hírszerző cég lehet a háttérben, mely 2018-ban Bayer Zsolt később törölt „leleplezéseihez” szolgáltatta a muníciót.


Leleplező sorozatot indított februárban a Magyar Nemzet kormánylap az uniós szervek, civil szervezetek és a „balliberális” média állítólagos visszásságairól. A „Soros emberei” névre keresztelt dossziéban eddig három cikk gyűlt össze, mindhárom alapanyagát hosszabb Skype-interjúkból összeollózott rövid videók adják, melyeket a Magyar Nemzetnek „ismeretlen emailcímről” küldték el.

A lap – az ilyen levelesládába pottyant anyagokkal kapcsolatos bevett újságírói normákra fittyet hányva – meg sem próbálja kideríteni a készítés körülményeit, nem próbálja megszerezni vagy legalább rekonstruálni az eredeti beszélgetéseket, és sehol nem merül fel a kérdés, hogy ki küldhette a rövidsége miatt szükségszerűen torzító videókat. A Magyar Nemzet még a megszólalókat sem próbálta elérni, hogy bővebben kifejthessék, esetleg kontextusba helyezhessék az idézeteket. A lap eddig három „önleleplezést” publikált...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.