2022. március 26., szombat

"AZ ORBÁN-KORMÁNY KISÖPRI A PADLÁST, MERT ÉRZI A VESZTÉT"

MAGYAR NARANCS
Szerző: TÓTH ANDRÁS
2022.03.26.


Egyik oldal sem számíthat nagy győzelemre április 3-án, de az ellenzék fogja nyerni a választást Csányi Tamás szerint. A Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik billegő körzetének tartott választókerületében induló ellenzéki jelölt úgy véli, nem lesz könnyű lebontani a NER-t, de szívesen vállalna feladatot a korrupció felszámolásában.


A Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es választókerületben, a rossz hírű Boldog István körzetében Csányi Tamás az ellenzék jelöltje. A bukott fideszes képviselő helyén induló új kormánypárti jelöltről, Herczeg Zsoltról, a helyi viszonyokról és a választás lehetséges kimeneteléről kérdeztük.

magyarnarancs.hu: Mintha nagyon hamar elfelejtette volna a Fidesz Boldog Istvánt…

Csányi Tamás: Nemcsak a Fidesz, hanem mindenki. Az egész választókerület úgy viselkedik, mintha Boldog István soha nem is létezett volna. A polgármesterek is nagyon gyorsan amnéziás állapotba kerültek.

magyarnarancs.hu: Herczeg Zsolt viszont hirtelen mindenhol ott van.


CsT: Így van. Azt látom, hogy ő leginkább egy műfajt tol, de azt nagyon, az pedig a lakossági fórum. Amire nyilvánvalóan a fideszes potentátok mennek el. Azt is látom, hogy az ide ellátogatók köre mindenhol szinte ugyanaz. Vagy kötelező nekik, mert olyan helyen dolgoznak, vagy Fidesz-tagok, vagy polgármesterek. Belső körökből azt hallottam, hogy már unják ezeket, mert mindenhol ugyanaz hangzik el. Mi pont ezért nem is használjuk ezt a fórumosdit. Nem ebben hiszünk, hanem az utcai jelenlétben. Nem gondolnánk, hogy ki kell állni a "nagyfejű" politikusnak egy színházteremben, ahol megmondja a tutit, inkább egy kötetlen beszélgetés visz előrébb. Így közvetlenebbül lehet találkozni a választókkal. Hagyni kell azt, hogy a választók elmondhassák a véleményüket, kérdéseket tegyenek fel, így tudunk beszélgetni. Herczegnél nincs lehetőség kötetlenül beszélgetni, kérdéseket pedig csak írásban lehet feltenni. Így nincsenek kellemetlen kérdések, mert ezeket ki lehet szűrni. Ez szemfényvesztés, csak a biztos szavazóbázis összetartására szolgál...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.