2022. március 22., kedd

EZ TÖRTÉNT AZ OROSZ-UKRÁN HÁBORÚBAN HÉTFŐRŐL KEDDRE VIRRADÓ ÉJJEL

TELEX
Szerző: MUNK VERONIKA
2022.03.22.


Minden fontos információ a háborúról egy helyen.
Percről percre közvetítések, helyszíni tudósítások, összefoglalók.Tovább


Hétfői percről percre tudósításunkat a háborúról itt pörgetheti vissza, a keddit pedig ide kattintva találja, és ezek a fontos dolgok zajlottak kedd este 20 és szerda reggel 6 óra között:

Hírek az ukrán harctérről

-Újabb orosz előre nyomulás Mariupolban: egy ipari létesítményt ért rakétatámadás, az egység hatalmas füsttel égett – ez látható a fenti fotón.

- Az ukrán elnök tárgyalásokat sürget Putyinnal. Ismét jelezte Vlodomir Zelenszkij, hogy közvetlenül tárgyalna az orosz elnökkel, mert szerinte egy ilyen találkozó nélkül lehetetlen teljesen megérteni, hogy az oroszok mire hajlandóak a háború megállítása érdekében.

- Zelenszkij elnök a Telegramon beszélt arról, hogy orosz csapatok kedden rakétákkal lőtték a zsitomiri régiót Kijevtől nyugatra. Megemlítette, hogy az ukrán erők ismét lelőttek egy orosz repülőgépet, most épp Harkivtól nem messze, Csuhujiv közelében. Ezekről a támadásokból a nagy nemzetközi hírforrások viszont nem számoltak be.

- A BBC azt írta, hogy majdnem egy magyarországnyi terület, mintegy 82 ezer négyzetkilométernyi terület lehet elaknásítva Ukrajnában. Ez egy becslés, amit térinformatikai szolgáltató segítéségével számolták ki. Ukrajna közel 600 ezer négyzetkilométer kiterjedésű.

- Román aknászhajó járőrözött a Fekete-tengeren, miután a Tengeri Vízrajzi Intézet aknaveszélyre figyelmeztetett. Egyelőre sem az aknászhajó, sem a kereskedelmi járművek nem észleltek aknákat a konstancai kikötő környékén. Az utóbbi időben megnőtt a konstancai kikötő forgalma, miután átvették az oroszok által célba vett odesszai kikötő áruforgalmának jelentős részét. Mindeközben az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat azt mondta, hogy az ukrán haditengerészet elaknásított több kikötőt is Odesszában, Ocsakivben, 
Csornomorszkban és Pivdennyiben. Az oroszok szerint a vihar miatt több tengeri akna is elszabadult, és veszélyt jelent a tengeren közlekedő hajókra. Az ukránok viszont az oroszokat vádolják az aknák elhelyezésével...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.