2022. március 15., kedd

FIDESZES BÉKEMENET, ÁLLAMI ÜNNEPSÉG ÉS ELLENZÉKI NAGYGYŰLÉS: 2022 ÁRNYÉKÁBAN ÜNNEPELJÜK 1848-AT – PERCRŐL PERCRE A MÉRCÉN

MÉRCE
Szerző: MÉRCE
2022.03.15.


Március 15. egyik legfontosabb nemzeti ünnepünk, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 174. évfordulója, miután – a monarchiát működését érintő kisebb reformok és a polgárság, valamint a nemesség egy részének egyre hangosabb zúgolódása után – Pestre is megérkezett a kontinensen fellángoló forradalmi hullám.

Az emlékezés és ünneplés mellett idén a közelgő választások miatt várhatóan a szokásosnál is komolyabb szerepet fog kapni a napi politika.

Ezt a pártok sem titkolják, a Fideszt támogató békemenetnek és az ellenzéki nagygyűlésnek egyaránt deklarált célja a nagy politikai tömbök melletti kiállás, és nem lenne meglepő az sem, ha az Orbán Viktor miniszterelnök által celebrált állami ünnepség is kampányszerű fordulatokat venne.

A nagy politikai tömörülések mellett számos kisebb párt, valamint más társadalmi szervezetek is készülnek az ünnepségre: feministák, szakszervezetek és mások nyilatkozatai, rendezvényei várhatók még a nap során.

A Mérce be is fog számolni ezekről, szövegben, álló- és mozgóképben egyaránt, ami mind megtalálható lesz ebben a percről percre tudósításban. Érdemes hát velünk tartani egész nap!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.