2022. március 14., hétfő

HA ELJÖN GY.

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.03.14.


A kedves vezető tegnap megnyilvánult a közösségi térben, és azt böfögte oda, hogy nem szabad a baloldalra szavazni, mert azok háborúba vinnék vitéz fiainkat. Érdemes idézni: „A baloldal magyar katonákat és fegyvereket küldene a háborúba. Ne hagyjuk!” – és még hozzá teszi, hogy erről is dönteni kell április harmadikán. Valaki pofán vághatná már Első Orbán Viktort, hogy egyrészt ne hazudozzon, másrészt ne riogassa – hogy úgy ne mondjuk szarassa be – Mária nénit a sparhelt mellett, mert ez egyrészt nem komilfó, másrészt pedig lassan átfordul büntetőjogi kategóriába. Ezt is megnézhetjük.

„Btk. 338. § Közveszéllyel fenyegetés – 338. § (1) Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.” – Ha tekintetes ügyészség és tekintetes bíróság lennék, tudnám a dolgom, de abból fakadóan, hogy a jogállam definiálhatatlan (vö: Varga J.), nincsen semmi sem.

Nem történnek meg dolgok, amiknek meg kellene történnie, legfőképpen nem vágja képen Orbán Viktort, az, aki a közelében jár. Pedig rászolgál alaposan. Ha csak azt vizsgáljuk meg csokorba kötve, milyen ordasságokkal eteti szeretett és megvezetett népét, akik az M1-et nézve reszketnek már tizenkét éve, hogy Gyurcsány visszajön, és akkor vége lesz a világnak. A Fidesz illékony mélységeit mutatja, hogy ennyi sok év egyeduralom után sincsen egyéb mondanivalója, mint az elmúlt nyolc. Már csak annyi sincs, hogy folytatják. Ennyi van, hogy jujj, ami nem egy cizellált tartalom...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.