2022. március 19., szombat

HA ÖN IS ELVESZTETTE A FONALAT, HOGY A FIDESZNEK VAGY MÁRKI-ZAYNAK VAN IGAZA A „SZÁLLÍTUNK-E FEGYVERT UKRAJNÁNAK” VITÁBAN, AKKOR EZ A CIKK ÖNNEK SZÓL

ZACC / TELEX
Szerző: ROVÓ ATTILA
2022.03.19.



Minden fontos információ a háborúról egy helyen.
Percről percre közvetítések, helyszíni tudósítások, összefoglalók.Tovább


Folytatódik és bonyolódik az ügy: Márki-Zay nem ért egyet lapunk egyik minielemzésével, pontosítást kért, mi összefoglaltuk a dolgokat, ön pedig végre szavazhat.

Úgy tűnik, végérvényesen a választási kampány egyik fő témája lett az, hogy vajon a kormány és az ellenzék mit csinál, illetve mit csinálna a szomszédban zajló háborúval.

Az egész azzal kezdődött, hogy Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt mondta, hogy a NATO-tagságunk miatt, ha a NATO úgy dönt, akkor a döntéshez tartva magunkat, fegyvert és katonákat küldenénk Ukrajnába. A kormányoldal egyből ugrott, és elkezdett politikai üzenetet építeni ebből. Erről itt írtunk bővebben.

Aztán a kormány közölte, hogy nem szállíthatnak Magyarországról fegyvereket Ukrajnába, ugyanakkor az Európai Unió külügyminisztereinek tanácsán Szijjártó Péter is megszavazta, hogy az EU fegyvereket küldjön Ukrajnának. Ezután jött egy kormányhatározat a hazai NATO-feladatokról, mellyel engedélyezte a kormány, hogy ha Ukrajnába nem is, más szövetséges országba viszont mehetnek fegyverszállítmányok magyar területen áthaladva...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.