2022. március 19., szombat

JAKAB: EURÓPAI JÖVŐNK MÚLIK AZON, HOGY MOST MELYIK OLDALRA ÁLLUNK, DE A KISEBB HELYEKEN NEM ÍGY VETŐDIK FEL A KÉRDÉS

KLUBRÁDIÓ
Riporter: BOLGÁR GYÖRGY
2022.03.17.


Ha nem akar egy új vasfüggöny mögé szorulni, akkor Magyarországnak egyértelműen a Nyugatot és az Európa Uniót kell választania, azután, hogy kitört az ukrajnai háború. Szemben Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki az agresszor Oroszországhoz láncolná a nemzet jövőjét – mondta Jakab Péter, a Jobbik elnöke. A politikus szerint ez a választási lehetőség azonban ebben a formában jellemzően a nagyobb helyeken élők számára vetődik fel. A kisebb települések lakói a háború okozta bajokat inkább a pénztárcájukon keresztól érzékelik, jobban aggódnak a napi gazdasági hatások, mint Magyarország majdani nemzetközi státusza miatt.


Minél kisebb településre megy kampányolni, annál inkább tapasztalja, hogy az embereket általában kevésbé érdekli az orosz-ukrán háború külpolitikai vetülete, a magyar kormány hintapolitikájának diplomáciai következménye, mint az, hogy a szomszédunkban zajló konfliktusnak milyen hatása lehet a megélhetésükre – mondta Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Az ellenzéki politikus szerint a magyarok már most is a saját bőrükön érezhetik ezeket a hatásokat, amikor esetleg nem találnak működő benzinkutat, a boltokban pedig megtapasztalják az áremelkedéseket. Jakab szerint ők tehát inkább a pénztárcájukért aggódnak, és most érzik igazán, hogy a Fidesz „hadoválása” az erős magyar gazdaságról, léggömb, ami az első nyomásra kidurrant. Példaként említette azt is, hogy a háború kitörése után a közép-európai régióban a magyar fizetőeszköz gyengült leginkább az euróhoz képest, olyannyira, hogy egyes időszakokban már a 400 forintos szintet is elérte az árfolyam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.