2022. március 16., szerda

MÁRKI-ZAY PÉTER A FIDESZ LEJÁRATÓKAMPÁNYÁNAK HAZUGSÁGAIVAL SZEMBESÍTETTE A KÖZTÉVÉ NÉZŐIT SZERDÁN REGGEL

TELEX
Szerző: SZALMA BAKSI FERENC
2022.03.16.



Minden fontos információ a 2022-es választásról egy helyen.
Tudnivalók, elemzések, interjúk, adatok.Tovább


Szerdán reggel kevéssel nyolc óra előtt öt percben bemutathatta programját a Magyar Televízióban Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Megszakítás nélkül beszélhetett, elsősorban arra helyezte a hangsúlyt, hogy a kormánypártok és a médiájuk folyamatosan valótlanságokat állít róla és a pártszövetségről.

„Köszönöm szépen, hogy lehetőséget adtak, hogy négy év alatt öt percet megszólalhasson a teljes magyar ellenzék, mintegy 2,5-3 millió ember képviseletében vagyok itt”, kezdte mondanivalóját, majd arról tájékoztatta a nézőket, hogy a miniszterelnök nem áll ki vele vitázni.



Szerinte sokkal könnyebb hazudozni, mint a valóságot bemutatni. Abból, amit bemutatnak róla a Fidesz médiájában, még a saját gyermekei és a vásárhelyiek sem ismerik meg. „Elhallgatják önök elől az igazságot”, tette hozzá, majd hétgyermekes keresztény-konzervatív családapaként mutatkozott be.

„A háborúról is folyamatosan hazudnak, azt állítják, hogy mi küldenénk katonákat, pedig éppen Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába, és ő ígért katonai segítséget Boris Johnson brit miniszterelnöknek” – mondta az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

„Gyújtogatóra ne bízzák a tűzoltást”

– tette hozzá, arra utalva, hogy Orbán Viktor az elmúlt tizenkét évben folyamatosan háborús retorikát használt a beszédeiben.

Megemlékezett a koronavírus-járvány magyarországi áldozatairól, 44 ezer emberről, és azt vetette a kormány szemére, hogy a pandémiát is csak a lopásra használták. Kitért arra is, hogy a kötelező oltást nem támogatják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.