2022. március 16., szerda

ORBÁN ELŐRE NEMET MONDOTT A NATO KÖTELEZETTSÉGÉRE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.03.16.


Orbán úgy akart békepártinak látszani a március 15-i beszédében, hogy az általa támogatott Putyin az, aki háborút indított egy független szomszédos ország ellen, és ezt egyetlen szóval nem ítélte el. Orbán a “békepártiságot” úgy értelmezi, hogy ha az oroszok megtámadnak egy NATO országot, akkor ő a békére hivatkozva nem tesz eleget a NATO kötelezettségének, és megtagadja, hogy Magyarország részt vegyen a NATO bármilyen katonai akciójában.

Ez nem “békepártiság”, hanem árulás, s mivel Orbán a szövetségeseit árulja el, akik Magyarországot is védik, méghozzá azért, hogy az ország és a szövetséges NATO ellensége ellen ne harcoljon, ez hazaárulás is. Orbán nem békepárti, hanem oroszpárti. Ezt 1848 évfordulóján volt képes világossá tenni, amikor az 1848-as szabadságharcot (is) az oroszok verték le és fojtották vérbe. Csakúgy, mint most az ukránokét.

Orbán az oroszok népirtó rablóháborúját a “nagyhatalmak” háborújának nevezte, ami szintén egy hazugság, mert nem a nagyhatalmak, hanem az agresszor Oroszország és az áldozat Ukrajna között zajlik. Orbán bevonta a felelősök körébe a Nyugatot, és azonos szintű felelősséget tulajdonított nekik, akiknek semmi közük ahhoz, hogy Putyin el akar foglalni egy független és szabad államot.

A Nyugat és Magyarország árulója és ellensége, a háborús bűnös Putyin cinkosa és bűntársa (annyiban is, hogy minden eszközzel akadályozta Ukrajna uniós és főleg NATO csatlakozását) beszélt 1848 március 15-e évfordulóján, meggyalázva a magyar szabadságot és a magyar forradalmat. Orbán Putyin szolgája és bábja, ebben az értelemben pedig olyan, mintha maga Putyin helyezte volna a pozíciójába. Orbán orosz kém, ügynök és áruló, aki az orosz érdekeket védi és képviseli Magyarországgal és a Nyugattal szemben. Magyarország orosz gyarmat, egy olyan orosz báb vezetésével, amilyet Putyin Ukrajnában is akar.

Magyarország az Orországgal szembenálló NATO tagja. Orbán oroszbarátsága a NATO-tagságból fakadó kötelezettségek megtagadásához vezetett, mert ha valamelyik NATO országot megtámadnák az oroszok, akkor a NATO-nak kötelessége lenne a NATO országot megvédeni, és ebben Magyarország köteles lenne résztvenni. Orbán azonban az ellenség oldalán áll, ezért nem hajlandó az ellenség ellen harcolni, s ő ezt nevezi “békepártiságnak”. Ebben semmi békepártiság nincs, kizárólag árulás, amiért hadbíróság járna...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.