2022. március 11., péntek

NYUGAT-UKRAJNÁT BOMBÁZZÁK AZ OROSZOK, A MAGYAR HATÁRTÓL 160 KILOMÉTERRE FEKVŐ VÁROSRA IS LÉGICSAPÁST MÉRTEK

24.HU
Szerzők: PAPP ATTILA, VASKOR MÁTÉ
2022.03.11.


- Először bombáztak két nagyvárost: az északnyugati Luckot és a közép-keleti Dnyiprót, majd nem sokkal később a magyar határtól mintegy 160 kilométerre fekvő Ivano-Frankivszkból is légicsapást jelentettek.

- Az oroszok újra megindulhatnak Kijev felé: műholdfelvételek tanúsága szerint a 65 kilométer hosszú konvoj több részre szakadt, ennek egy része egy fővároshoz közeli területre vonult át.

- Az orosz erőknek 5 kilométerrel sikerült közelebb vonulni Kijevhez az elmúlt 24 órában – közölték az amerikaik.

- Mariupol polgármestere, Vadim Bojcsenko szerint 400 000 ember rekedt a kikötővárosban, amely két pokoli napon van túl – a várost harminc percenként bombázzák.

- Denisz Monasztirszkij belügyminiszter szerint eddig több mint 400 ezer civilt sikerült evakuálni, Zelenszkij arról beszélt, hogy csütörtökön öt városból 40 ezer embert menekítettek ki.

- Az ENSZ Biztonsági Tanácsa pénteken rendkívüli ülést tart, hogy megvitassa Oroszország állítását, miszerint az Egyesült Államok biológiai fegyverek fejlesztését finanszírozza Ukrajnában.

- „Ez nagyon aggaszt, mert többször megbizonyosodtunk arról, hogy ha tudni akarod, mit tervez Oroszország, nézd meg, mivel vádolnak másokat.” – kommentálta a vádakat Zelenszkij ukrán elnök.

- Folytatódik a nagyvállalatok kivonulása Oroszországból: a JPMorgan, a Goldman Sachs és a Western Union is távozik az országból az ukrajnai agresszió miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.