2022. március 11., péntek

TOVÁBB IS VAN, MONDJAM MÉG?

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.03.10.


A mai 444-en egy rendkívül fontos cikk jelent meg Kiss Imolától, amelyet – tartok tőle, de ne legyen igazam! – kevesen olvasnak majd el, s még kevesebben fognak a cikkben szereplő linkekre rákattintani. A cikk címe: Novák Katalin orosz szövetségesei épp a „családvédelem” ügyét használhatták a Kreml befolyásának erősítéséhez.
Én a korábbiakban már többször szóba hoztam a cikkben szereplő szervezeteket és személyeket, azok nézeteit, a putyini ideológiába és az orosz ortodox egyház szellemiségébe való mély beágyazottságukat, s szóltam arról, hogy ezekkel milyen remek kapcsolatot ápol az Orbán-kormány, kiváltképp annak családügyi államtitkára, Novák Katalin.
Most csak egy személyt szeretnék megidézni, jelesül a 2020-ban Covidban elhunyt Dmitrij Szmirnov főpapot, aki haláláig a Moszkvai Patriarchátus Családügyi Bizottságának volt a vezetője, s aki 2017-ben a Budapesten rendezett, a magyar kormány által támogatott, s Orbán Viktor által megnyitott WCF (World Congress of Families) vendége és előadója volt.
Szmirnov volt az, aki az atomfegyverek megáldására szólított fel, hogy az orosz kultúra és az orosz nép védelmet élvezhessen a nyugati fenyegetéstől. Az abortusszal élő nőket kannibáloknak nevezte, akiket el kell söpörni a föld felszínéről, börtönbe kell vetni, mert olyanok, mint Himmler vagy Goebbels. Az egyedülálló orosz nőknek azt javasolta, hogy keressenek maguknak férjet Afrikában. A házasságon kívül, ám társukkal együtt élő nőket fizetetlen prostituáltnak mondta. Az iszlamista terroristákról kifejtette, hogy azok jogos felháborodásukban azért hajtanak végre öngyilkos merényleteket, mert nem akarnak a pederaszták által uralt államokban élni. Kizárólag az oroszokban fedezte fel az államalapítás ösztönét, az Oroszországban élő többi nép alacsonyabb rendű, mivel erre képtelenek voltak, ugyanis nem vettek részt az orosz állam létrehozásában.
Az orosz ortodox egyház Szmirnov nézeteit nagy empátiával fogadta. Ilarion metropolita, a Moszkvai Patriarchátus külügyi osztályának vezetője egyenesen leszögezte, hogy Szmirnov „jó szándékkal” illette fizetetlen prostituáltaknak a házasság nélküli párkapcsolatban élő nőket, továbbá Szmirnov „a maga színes modorában” hívta fel a nők figyelmet a bejegyzett házasság hiányában történő együttélés borzalmaira.
Mellesleg Szmirnov közvetlen munkatársa volt az az Alekszej Komov, aki a Család- és Demográfiai Alapítványt vezette, s aki, mint „konzervatív agytröszt” sokszor elmondta, hogy Oroszország a keresztény értékek utolsó védőbástyája. A bolsevizmust a Nyugat erőltette rá az orosz népre, továbbá Sztálin volt az orosz nép igazi megmentője, aki elnyomta a nyugati ügynököket, Trockijt és társait, visszaállította a patriarchális tekintélyt és a hazafias értékeket. Sztálin forradalmi hulláma Nyugatra űzte az összes marxista ideológust, ahol mind a mai napig az ő szellemiségük dominál. Komov így összegez: „Oroszországnak valós történelmi esélye van arra, hogy egyetemesen elismert vezetőjévé váljék ennek a születőben lévő ’családpárti’ mozgalomnak, és visszahódítsa ideológiai és morális vezető szerepét a geopolitikában.” Amúgy Komovval Novák Katalin a 2019-es veronai WCF-konferencián találkozott.
És míg ezt írtam, egy igen kedves barátom átküldött egy hírt, amely szerint Kirill moszkvai pátriárka szerint a nyugati értékek és a melegfelvonulások felelősek az orosz-ukrán háború kitöréséért.
Csak hogy tisztán lássunk: az etikai értékekre felettébb kényes Kirill sok milliárd dollárra becsült vagyonát a dohány- és cigarettacsempészésből szerezhette, továbbá a pátriárka valamikor a KGB beszervezett ügynöke volt, Mihajlov fedőnévvel. Pont, mint elődje, II. Alekszij, épp csak a fedőnevük nem volt azonos: ez utóbbi a szolgálatban a keményen hangzó Drozdov nevet kapta.
Tovább is van, mondjam még?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.