2022. március 2., szerda

„ORBÁN A KGB LERAKATÁVÁ SÜLLYESZTETTE MAGYARORSZÁGOT” – A HÁBORÚ ÉS A PUTYINHOZ VALÓ KÖZELEDÉS ELLEN TÜNTETETT AZ ELLENZÉK

MÉRCE
Szerző: CZÉKMÁN BENDEGÚZ
2022.03.01.


A választáson Egységben Magyarország néven, összefogásban induló ellenzéki pártok ma este hat órára szervezetek tüntetést a budapesti Clark Ádám térre. Az esemény leírása szerint az ellenzéki pártok azért hívták utcára támogatóikat, hogy kifejezzék tiltakozásukat a háború és az Orbán-kormány Putyinhoz való közeledése ellen.

A helyszínválasztás tudatos volt az ellenzéki pártok részéről, ugyanis a Clark Ádám téren székel az orosz tulajdonú, még a szovjet időszakban létrehozott Nemzetközi Beruházási Bank, amelyhez hazánkban is számos nagyberuházás köthető. Ám az ellenzék szerint a pénzintézet nem több egyszerű „kémbanknál”, amely Vlagyimir Putyin rezsimének európai térhódítását segíti elő.

A beszédekre várva az 1-2 ezres tömegben sokan azt skandálták, hogy „Putyin, takarodj!” és „Ruszkik haza!”,

egy résztvevő pedig azt javasolta az orosz elnöknek, hogy háborúzás helyett az Ukrajnával kapcsolatos ellenérzéseit inkább „meccselje le” Kijev főpolgármesterével, a többszörös nehézsúlyú boxoló bajnok Vitalij Klicskóval.

A tüntetésen az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter mellett eredetileg Iványi Gábor lelkész, a jelenleg a kormány által adminisztratív eszközökkel vegzált Oltalom Alapítvány elnöke mondott volna beszédet. Ám ő végül nem tudott megjelenni, helyette Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője és az ellenzék II-III. kerületi közös képviselőjelöltje szólalt fel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.