2022. március 4., péntek

ORBÁN VIKTOR, TE SENKI

AZONNALI
Szerző: ARADI PÉTER
2022.03.01.


A miniszterelnök úr szerette azt hinni, hogy ő a kelet-európai kavics a nyugati cipőben, sőt néha talán szebbeket is hízelgett magának. Most viszont, amikor a valódi hősök születnek, azt mutatja be, hogyan lehet a jelentéktelennél is jelentéktelenebb senkivé válni. Hány és hány életnek kellett közben tönkremennie, hogy Orbán elérkezhessen a nagy pillanathoz, hogy aztán csúnyán felsüljön.

Most komolyan, hogy lehet valaki akkora madár, hogy öt nappal a háború kitörése előtt is mindenféle homályos átrendeződésekről beszél, aztán nem veszi észre, amikor valóban helyzet van.

Mert hiszen – remélem, mindenki emlékszik még – Orbán Viktor február 19-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó eseményén azt mondta, hogy bár most nincs ideje, hogy kifejtse, de azért megemlíti, hogy 2030 környékén olyan átrendeződések jönnek, hogy Amerika és az Európai Unió is meg fogja érezni. Orbán Viktor arról fantáziált, hogy ezek az átrendeződések minden nemzetet hatalmas stressz alá fognak helyezni, de szerinte mi a gyarapodásra fogjuk felhasználni.

Aztán mi van? Eltelik öt nap, kirobban az utóbbi évtizedek egyik legdurvábbnak ígérkező háborúja, Orbán meg eltűnik. Azért nem hibáztathatjuk Orbánt, mert

Putyin hülyét csinált belőle,

és úgy jött haza három héttel a háború kitörése előtt, hogy minden hazai csicskáját megbízta, hogy békemisszióként emlegessék az útját. Nem, ezért nem. Putyin mindenkit megvezetett: Orbánt is, a német kancellárt, a francia elnököt, a spekulációk szerint Hszi Csin-ping kínai elnököt, sőt még a sajátjait is. Ha gyorsan átfutunk néhány dolgon, vérmérsékletünktől függően dühönghetünk, vagy fetrengve röhöghetünk Magyarország miniszterelnökén...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.