2022. április 24., vasárnap

A MAGYAROK NEM HISZNEK A SZANKCIÓKBAN ÉS NEMHOGY KATONÁKAT, DE FEGYVEREKET SEM KÜLDENÉNEK AZ UKRÁNOK MEGSEGÍTÉSÉRE

444.HU
Szerző: SZILY LÁSZLÓ
2022.04.23.


Mit gondol a világ az orosz-ukrán háború néhány alapkérdéséről? Erre keresett választ az Ipsos frissen elkészült, globális közvéleménykutatása, aminek keretében a világ 27 országában kérdeztek meg 500-1000 helyi lakost. Nálunk 500 fős volt a minta.

Jöjjenek a legérdekesebb megállapítások:

A magyarok elsöprő többsége, pontosan háromnegyede támogatja, hogy befogadjuk a háború elől menekülőket, ami majdnem pontosan megfelel a világátlagnak.

Bár a világon mindenütt azt gondolja a túlnyomó többség - 72 százalék - hogy az országának katonai értelemben ki kell maradnia a konfliktusból, ez az arány nálunk ennél is sokkal magasabb, 90 százalék. Ez a vizsgált 27 országot tekintve világrekord.


Azzal az általános jellegű kijelentéssel, hogy “A hazámnak támogatnia kell bármilyen független országot, ha azt megtámadja egy másik” az összes megkérdezett 70 százaléka értett egyet, ráadásul ebben minimális volt az ingadozás a különböző országok között. Kivéve egy négyes csoportot, aminek a tagjai sokkal kevésbé szolidárisak, mint szinte mindeki más a világon. A magyar megkérdezetteknek ugyanis csak 53 százaléka értett egyet ezzel, ami a második legbarátságtalanabb hozzállás az egész világon. Nálunk kevésbé csak az 52 százalékos Mexikó együttérző a megtámadottakkal és hasonló a hozzáállás Brazíliában (54%) és Izraelben (55%).

Az orosz propaganda hatása is jól érezhető nálunk. Azzal a megállapítással, hogy “Ha nem csinálunk semmit Ukrajnában, az arra bátorítja Oroszországot, hogy további katonai akciókat hajtson végre Európában és Ázsiában”, globálisan az emberek erős kétharmada, 68 százaléka értett egyet.

Nálunk mindössze 47 százalék, ami az egész világon a legalacsonyabb érték
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.