2022. április 21., csütörtök

A TÖBBSÉG SZÜLETÉSE – A JÖVŐ ITT VAN, ÉS SOSE LESZ VÉGE II.

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: HONT ANDRÁS
2022.04.21.


Előzmény: Hont András: A jövő itt van, és sose lesz vége I.


Nem a Fidesz mosta át Magyarország agyát, hanem a létező Magyarország kényszerítette alkuba a Fideszt. A kétharmados többségben pedig már az egykori ellenfelek is képviseltetik magukat.


Szerinted most mi a faszt kéne csinálnunk? – kérdezte a telefonban az ismert ellenzéki politikus. Bár szívesen beszélgetek közszereplőkkel, álljanak bármilyen oldalon is, politikai tanácsadással nem foglalkozom. Így érdemlegeset ezúttal sem mondtam, legföljebb valami olyasmit, hogy szerintem fejezzék be az önáltatást és a hamari megfejtősdit. Amire azonban a telefont leraktuk, már mindenki rátalált az okokra és megoldásokra, és azt fennhangon hirdette is. A pártok egy része szerint a miniszterelnök-jelölt okozta a bajt, a miniszterelnök-jelölt szerint a pártok egy része. Volt, aki úgy vélte, hogy túl kevéssé voltak baloldaliak, más szerint meg éppen a jobbosokat nem sikerült megszólítani.

Van, aki határozottan állítja, hogy az ország agymosás áldozata lett, más legalább ennyire határozottan, hogy az lett az, aki mondja.

A többség le akar jönni a háborús témáról, de olyan is akad, aki most vált harciasba, a Fidesz kampányban sulykolt állítását visszafordítani igyekezve Orbánt vádolja azzal, hogy katonákat küldene Ukrajnába. Mást meg senki nem küldött sehova, mégis önszántából dühös/melankolikus írásban számol be, hogy ő most távozik, mert ez az ország menthetetlen. Meg persze kapcsolattartó kell minden faluba, és új alapokra kell helyezni az ellenzéki politizálást. Új alapok. Az jó.

Ekkor azért fölmerül, hogy mégiscsak vissza kellett volna kérdeznem, ami egy tanáccsal ért volna föl. Mégpedig így: van-e olyan helyiség, hátsó szoba, csőszkunyhó, bunker, ahol egy asztal körül őszintén egymásnak szegezhetik a fenti kérdést, hogy tudniillik, most mi a faszt kéne csinálniuk, és ha valaki elkezd kampányszöveget nyomni, azt azonnal kivezetik? Amennyiben nincs ilyen hely, az a probléma. Amennyiben pedig mindenki kampányol a többi előtt, akkor meg az. Viszont ha képesek összehozni egy ilyen alkalmat, akkor még a fenti kérdés megvitatása előtt nem ártana kitérniük arra, hogy mi is a jelenlegi helyzet, kik szavaztak rájuk és kik a Fideszre, egyáltalán mi a Fidesz, és mik ők...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.